Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectoratul Scolar Judetean Constanta Comunicate

ro

27 Aug, 2010 18:15 2211 Marime text

Conform Calendarului sesiunilor examenului de bacalaureat şi Metodologiei de organizare a examenului de bacalaureat - 2010, luni 30 august 2010, se va desfăşura în cinci centre de examen (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân", Grup Şcolar „I. N. Roman", Colegiul Tehnic „Tomis", Colegiul Tehnic de Marină „Al. I. Cuza" şi Colegiul Comercial „Carol I") prima probă scrisă din cadrul examenului de bacalaureat - Limba şi literatura română, pe care o vor susţine 965 de elevi. Proba obligatorie a profilului - proba E c) - va fi susţinută de 1038 de candidaţi (1000 - la disciplina Matematică şi 38 la Istorie) pe data de 1 septembrie 2010.

Accesul candidaţilor în centrul de examen este permis pe baza actului de identitate în intervalul 7.30-8.30, iar proba scrisă va începe la ora 9.00.

Examenul naţional de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi într-o limbă de circulaţie internaţională şi proba de evaluare a competenţelor digitale, au susţinut toate probele scrise prevăzute în prezenta metodologie, obţinând cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut, la probele scrise precizate la alin. art. 41, alin. (1) lit. E), cel puţin media 6.

Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen", fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.

Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat - 2010, art. 21 (2) vă informăm următoarele: Presa are acces în unităţile de învăţământ liceal care organizează probe de evaluare a competenţelor lingvistice si digitale sau în centrele de examen numai cu avizul preşedintelui comisiei şi însoţită de un membru al comisiei, exclusiv înainte de începerea sau după încheierea probelor. Pentru realizarea materialelor specifice presei (înregistrări/fotografii/preluări de imagine) este necesar acceptul persoanelor care apar în materialele respective.

Sâmbătă 28 august 2010, la Palatul copiilor, ora 11.00 va avea loc şedinţa publică de tragere la sorţi a membrilor comisiilor de bacalaureat.

27.08.2010

Inspector şcolar general,

Elena Buhaiev

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii