Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNMB Constanta Expozitie de desene – poeta Dora Gabe

ro

03 Jun, 2010 15:38 5745 Marime text

dsc02306_cap.jpgIeri, 2.06.2010, orele 17.30 , la sediul CNMB Constanţa a fost inaugurată o expoziţie itineranta de desene - printre care si ale unoreleve din cadrul CNMB- făcute in Dabovic, un sat din Bulgaria, unde elevele au participat într-un proiect acum 3 ani in iunie.

dsc02290.jpgDesenele sunt făcute pe baza poveştilor dintr-o carte pentru copii - "Visinul inflorit", (de aceea a fost inaugurată aproape de ziua copilului) scrisă de Dora Gabe, o autoare foarte cunoscută in Bulgaria, inclusă in manualele si programele şcolare, care s-a născut in acest sat, si care are o singură carte tradusă in limba română, respectiv aceasta, de poveşti pentru copii, după care au fost făcute desenele, ce vor constitui ilustraţii ale unei posibile viitoare ediţii.

dsc02298.jpgExpoziţia s-a bucurat de participarea doamnei Ivelina Vaykova, cea care a şi facilitat acest "experiment", cum l-a numit. La expoziţie a fost prezentă si doamna primar a localităţii Dabovic, ce aparţine de localitatea General Toşevo, Stoianka Parveva, care a mulţumit pentru ocazia creată de a putea expune aceste desene in România si a invitat copiii prezenţi si la alte activitaţi in satul Dabovic, intr-o perioadă ce va fi stabilită ulterior.

dsc02285_1.jpgEleva Diana Teslaru - clasa a XII-a (participanta la workshopul din 2007), profesorul Andaluzia Poşircă (insoţitorul grupului de elevi) şi directorul Vasile Nicoară au fost invitaţi din partea CNMB.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii