Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reorganizare in structurile ISU DOBROGEA

ro

29 May, 2009 20:34 2342 Marime text

Nr. 35/ 29 mai 2009

Reorganizare în structurile ISU DOBROGEA

În urma măsurii dispuse ieri de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul inspectorului sef al ISU „Dobrogea”, col.dr. Neculai Coman, a fost suspendat din funcție, conform prevederilor Legii 80/1995 – privind statutul cadrelor militare, art. 89, până la definitivarea procesului și hotărârea situației juridice a acestuia.
Întrucât ISU „Dobrogea” asigură coordonarea activităţilor de prevenire, monitorizare şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, pentru îndeplinirea tuturor atribuțiilor ce îi revin, iar prin actul de comandă să se asigure, în mod profesionist, punerea în aplicare într-o concepţie unitară, la nivel judeţean, a legislaţiei în vigoare din domeniile apărării vieţii, bunurilor şi mediului înconjurător, s-au efectuat reorganizări la nivelul structurilor inspectoratului. Astfel, începând de astăzi, inspectorul șef al ISU „Dobdrogea”, col Viorel Costache este secondat de către col. Traian Oprea, împuternicit în funcția de prim-adjunct al inspectorului șef și de col. Viorel Jianu, împuternicit în funcția de adjunct al inspectorului șef.
Referitor la funcțiile deținute de cadrele militare arestate preventiv pentru 29 de zile, la data de 13 mai 2009, precizăm că atribuțiile și responsabilitățile lor profesionale au fost preluate de alți ofițeri încă din momentul punerii la dispoziție a ofițerilor anchetați de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În acest context, din perspectiva acțiunilor planificate, executării misiunilor și intervenției în diferite situații de urgență, activitatea instituției nu a fost afectată.
 „Apreciem că este de datoria noastră să informăm societatea civilă că, indiferent de probleme interne existente, pompierii militari sunt pregătiți, în orice moment, să intervină în orice situație de urgență semnalată la numărul unic de apel - 112”, inspector șef al ISU „Dobrogea” col. Viorel Costache.     

Purtător de cuvânt,
Paula Anghel

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • POMPIER 01 Jul, 2009 14:24 DE CE COL. COSTACHE MAI SEMNEAZA ACTE DACA ESTE SI EL PUS LA DISPOZITIE?