Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Dobrogea, calificat la concursurile serviciilor profesioniste după şase ani de absenţă

ro

12 Sep, 2010 21:29 3811 Marime text
realizarea_dispozitivului_de_interventie_la_motopompa.jpgEdiţia 2010 a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, organizate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Cpt. Puică Nicolae" al judeţului Argeş, s-a încheiat odată cu parcurgerea ultimei probe - Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă.

realizarea_dispozitivului_de_interventie_la_motopompa_2.jpgLa această probă fiecare lot s-a prezentat cu 7 concurenţi ce au avut dreptul la două încercări pentru realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă într-un timp cât mai scurt. Lotul constănţean a obţinut timpul de 43,55 secunde, timp ce i-a plasat pe locul 12 al clasamentului.

realizarea_dispozitivului_de_interventie_la_motopompa_3.jpgLa ultima probă comisia de arbitri a primit o singură contestaţie din partea concurenţilor care s-a rezolvat favorabil acestora. Din fericire, în acestă ultimă zi din concurs niciun lot nu a mai avut sportivi accidentaţi, astfel că toţi au putut participa la festivitatea de premiere şi la ceremonialul militar de încheiere a competiţiei.

realizarea_dispozitivului_de_interventie_la_motopompa_4.jpgPe durata întregii competiţii, cel mai frumos final de probă l-a făcut un pompier contănţean, care prin modul în care a trecut pervazul la proba scara de fereastră a atras aplauze din partea tuturor sportivilor şi inclusiv a arbitrilor. Altfel spus, din dorinţa de a nu pierde avantajul timpului, acesta nu a păşit peste pervaz ci s-a aruncat în mâini peste el.

realizarea_dispozitivului_de_interventie_la_motopompa_5.jpg„Nu putem spune că suntem mândri de locul ocupat la faza finală a competiţiei, însă faptul că ne-am calificat la această ediţie după şase ani de absenţă dovedeşte un efort susţinut din partea militarilor din lot. Au fost multe emoţii, iar lotul a depăşit cu greu pragul psihologic al acestora. Vom munci mai mult pentru ediţia viitoare şi ne vom asigura că sportivii noştri vor avea suficient timp pentru antrenament", a declarat şeful lotului constănţean, col. Viorel Costache.

realizarea_dispozitivului_de_interventie_la_motopompa_6.jpg„Toate cele 12 loturi ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, calificate la faza finală a acestor concursuri, au dovedit un nivel ridicat de pregătire, fapt demonstrat de concurenţa acerbă din cadrul fiecărei probe. Mai mult, faţă de ediţiile anterioare s-a înregistrat performanţe mult mai bune.

realizarea_dispozitivului_de_interventie_la_motopompa_7.jpgÎn acest sens pot afirma că timpii obţinuţi de ultimii clasaţi, respectiv lotul ISU Constanţa, sunt mult mai buni decât timpii obţinuţi de concurenţii la ediţiile anterioare. Felicit toate loturile participante la etapa finală din acest an, pentru seriozitatea şi profesionalismul folosite în abordarea acestei competiţii, o veritabilă olimpiadă a pompierilor militari", a declarat şeful competiţiei - lt. col. Mihai Mirel Guţă

realizarea_dispozitivului_de_interventie_la_motopompa_8.jpgDupă ce în ultimii trei ani, campioni au fost pompierii călărăşeni, anul acesta a venit rândul inspectoratelor din zona Moldovei. Astfel, locul I şi campioni ai competiţiei au fost pompierii din cadrul ISU Bacău, locul II a fost adjudecat de pompierii suceveni, iar locul III a revenit foştilor camioni, respectiv pompierilor călărăşeni.

realizarea_dispozitivului_de_interventie_la_motopompa_9.jpgClasamentul final general:

Locul I - I.S.U. Bacău (308,66 secunde)

Locul II - I.S.U. Suceava (311,86 secunde)

Locul III - I.S.U. Călăraşi (314,14 secunde)

Locul IV - I.S.U. Iaşi (315,78 secunde)

Locul V - I.S.U. Bucureşti (324,11 secunde)

Locul VI - I.S.U. Timiş (331,43 secunde)

Locul VII - I.S.U. Neamţ (332,99 secunde)

Locul VIII - I.S.U. Botoşani (334,55 secunde)

Locul IX - I.S.U. Ialomiţa (337,37 secunde)

Locul X - I.S.U. Argeş (339,37 secunde)

Locul XI - I.S.U. Tulcea (352,43 secunde)

Locul XII - I.S.U. Constanţa (360,79 secunde)

Purtător de cuvânt,

Paula Anghel

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii