Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concursurile profesionale pentru situații de urgență

ro

09 Jun, 2011 22:59 3364 Marime text

acordare-diploma-de-fair-play-pt-SPSU.jpgInspectoratul pentru Situații de Urgențe „Dobrogea" al județului Constanța a organizat astăzi, 09 iunie 2011, faza județeană a Concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență. La categoria Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) au concurat voluntarii din localitățile Corbu, Agigea și Cumpăna. La serviciile private (SPSU), s-au înscris în competiţie pompierii civili de la Șantierul Naval Constanța SA, SC Consal Trade SRL, Davi Comfire SRL (asigură intervenţia la CNE Cernavodă), RIG Service SRL, Global Security Sistem SRL (asigură intervenţia la Rompetrol Rafinare), Oil Terminal SRL, Interprev Crist SRL (asigură intervenţia la DMHI Mangalia).

competitie-SPSU-2.jpgFiecare echipă din concurs a fost formată dintr-un însoţitor (șeful serviciului voluntar și respectiv privat pentru situații de urgență), 8 concurenți (inclusiv șoferul sau mecanicul de motopompă) și două rezerve. Participanții s-au prezentat la concurs cu tehnica de luptă, materialele, accesoriile și echipamentul din dotare. Probele de concurs au fost: ștafeta 4 x 100 m, pista de îndemânare și viteză și dispozitivul de intervenție, toate fiind susținute în cadrul Detașamentului de Pompieri Constanța Port.

competitie-SPSU.jpgDupă desfășurarea probelor, la categoria servicii voluntare, clasamentul general stabilit de arbitri a fost: locul I - SVSU Cumpăna, locul al II-lea SVSU Corbu şi locul al III-lea SVSU Agigea. La categoria servicii private, la clasamentul general, locul I a fost ocupat de lotul SPSU Consal Trade SRL, locul al II-lea de lotul SPSU Davi Comfire SRL, iar locul al III-lea de lotul RIG Service SRL.

La finalul competiţiei s-au acordat şi două diplome de fair play echipei SVSU Agigea şi respectiv celei a Şantierului Naval Constanţa.

Loturile SVSU şi SPSU ocupante ale locului I, vor participa la faza interjudețeană a Concursurilor profesionale pentru situații de urgență ce va fi organizată în perioada 01 - 15 iulie 2011, de către ISU Tulcea.

Purtător de cuvânt,

Paula Anghel

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii