Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:29 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

250 hectare teren incendiate în luna martie

ro

02 Apr, 2012 22:55 758 Marime text

În luna martie, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea" al judeţului Constanţa au intervenit pentru lichidarea a 73 de incendii produse la vegetaţie uscată. În urma acestor incendii a fost afectată o suprafaţă totală de 250 ha teren din localităţile: Albeşti, Almalău, Canlia, Capidava, Cernavodă, Constanţa, Cobadin, cetatea Histria, Cumpăna, Cuza Vodă, Cuiugiuc, Eforie Sud, Faclia, Făurei, Hârşova, Istria (105 hectare teren pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării"), Lazu, Medgidia, Năvodari, Remus Opreanu, Saligny, Satu Nou, Seimenii Mari, Ştefan cel Mare, Vadu Oii, Movila Verde, Lipniţa, Goruni, staţiunea Venus şi Tuzla.

În acest context, s-au efectuat 21 de acţiuni de control de către specialiştii Inspecţiei de Prevenire, în urma cărora s-au aplicat 17 sancţiuni - 14 avertismente şi respectiv 3 amenzi în valoare totală de 6.000 lei.

Specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea" al judeţului Constanţa le recomandă cetăţenilor să folosească locurile special amenajate pentru fumat şi să se asigure că ţigările au jarul stins înainte de a le arunca. În ceea ce priveşte arderea miriştilor, a resturilor menajere ori a vegetaţiei uscate se recomandă supravegherea focarelor, asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, optarea pentru condiţii meteo fără vânt pe durata arderii şi amplasarea grămezilor ce urmează a fi distruse la distanţe considerabile de adăposturile de animale sau furaje, în caz contrar existând posibilitatea propagării rapide a focului la gospodării şi anexele acestora şi înregistrarea unor pagube mari.

Reamintim cetăţenilor că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei.

Purtător de cuvânt,

Paula Anghel

Ti-a placut articolul?

Comentarii