Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ IJJ 26.07.2010

ro

26 Jul, 2010 15:35 768 Marime text

BULETIN INFORMATIV 
Constanţa, 26.07.2010
 
      Ordine publică pe litoral

      În perioada 23 iulie –26 iulie a.c., efectivele din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „TOMIS” destinate menţinerii ordinii şi siguranţei publice în cooperare cu Poliţia, pe litoral, au aplicat 51 sancţiuni contravenţionale, din care 17 avertismente scrise şi 34 amenzi, în valoare totală de 21.600 lei.
      A fost constatată o infracţiune, cu un autor, 21 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei pentru stabilirea identităţii sau verificări.
      Contravenţiile constatate se referă în general la tulburarea liniştii publice, consum de băuturi alcoolice în locuri publice neamenajate, comerţul ambulant pe plajă sau în zona plajei, fără respectarea prevederilor legale, etc..
      
          Deţinere fără drept de armă neletală

     Duminică, 25 iulie a.c., în jurul orei 07.40, un echipaj auto din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „TOMIS”, aflat în serviciul de patrulare în staţiunea Costineşti a fost anunţată de către dispecerat că s-a primit un apel conform căruia în incinta unui agent economic fusese observat un cetăţean ce avea o arma la el.
          Deplasîndu-se la faţa locului, jandarmii au luat legătura cu administratorul locaţiei, care împreună cu unul dintre agenţii de pază au declarat că în parcare a pătruns o maşină a carei sofer nu era cazat la acea unitate de primire turişti.
      În momentul în care acesta a umblat la porbagaj pentru aşi lua un bagaj agentul de pază a văzut o puşcă, fapt care i-a trezit suspiciuni.
În urma apelului la numărul 112 la faţa locului şi-au făcut apariţia jandarmii, care l-au identificat pe cel reclamat ca fiind  P. VALI LAURENŢIU de 29 de ani din Călăraşi. Acesta a declarat că arma aparţine unchiului său şi a fost uitată de acesta în maşină.
  În cauză, au fost întocmite actele premergătoare necesare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea sau portul de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia în vederea continuării cercetărilor


             Gruparea de Jandarmi Mobilă „TOMIS” a amplasat două puncte de consiliere şi primire sesizări în Mamaia (zona Riviera) şi Costineşti (zona 10 Steaguri)
    
             Accesând site-ul www.infolitoral.mai.gov.ro puteţi afla mai multe informaţii pentru o vacanţă sigură.

OFIŢER DE RELAŢII PUBLICE

Lt.  CODRIN POPOIU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii