Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:39 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste o tonă de produs petrolier confiscată la Cernavodă

ro

12 Sep, 2013 17:47 645 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit doi cetateni romani care transportau 1.230 litri produs pertolier fără documente justificative.
În data de 11.09.2013, în jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă aflaţi în misiune pe malul drept al Dunării, au observat o ambarcaţiune din fibră de sticlă, la bordul căreia se aflau doi cetăţeni români care transportau mai multe recipiente metalice.

Ajunşi la malul apei, cei doi barbaţi au mutat recipientele într-o autoutilitară, marca Ford Transit, înmatriculată în Marea Britanie.
Poliţiştii de frontieră au procedat la controlul autoutilitarei şi identificarea bărbaţilor, doi cetăţeni români, domiciliaţi în judeţul Constanţa, cu vârste de 39 ani, respectiv 23 de ani.
 Cu această ocazie au descoperit cantitatea de 1.230 litri produs petrolier, cu miros specific de motorină, pentru care pesoanele în cauză nu au putut prezenta documente de provenienţă.

Pentru continuarea cercetarilor a fost ridicată întreaga cantitate de produs petrolier, evaluată la aproximativ 7.380 lei, precum şi autoutilitara, ambarcaţiunea, motorul acesteia, o pereche de rame din lemn şi un rezervor din material plastic, bunuri în valoare de aproximativ 18.400 lei
Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „complicitate la delapidare”, faptă prevăzută şi sancţionată conform art. 26, respectiv art. 215, ind. 1 Cod Penal şi „tăinuire”, conform art. 221, alin. 1 Cod Penal.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii