Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:11 21 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jocuri susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

ro

17 Mar, 2015 15:46 655 Marime text
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China, diverse jocuri de construcţie, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de aproximativ 1.200.000 lei dacă ar fi originale
 
În data de 16.03.2015, în intervalul orar 08.00 – 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost identificate 9.896 bucăţi jocuri de construcţie diverse modele susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 1.200.000 lei dacă ar fi originale.
Întreaga cantitate de marfă, care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român în vârstă de 40 de ani cu domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
Peste 300  kilograme de peşte confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând patru cetăţeni români care transportau, cu două autoturisme , cantitatea de 331 kilograme peşte, fără documente justificative.
 
 În data de 16.03.2015, în jurul orei 09.50, un echipaj al poliţiei de frontiera aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii Enisala, l-a depistat pe M.V. în vârstă de 45 de ani, în timp ce transporta , cu un autoturism marca Dacia Logan, 205 kilograme de peşte proaspăt din speciile şalău, caras, singer, crap, plătică şi somn, fără a deţine documente justificative.
În aceeaşi zi, în jurul orei 16.35, poliţiştii de frontieră au oprit în trafic, pe raza localităţii Baia, un  autoturism marc Opel Vectra, în care se aflau trei persoane cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani, domiciliate pe raza judeţului Tulcea.
În urma verificării autoturismului, a fost găsită cantitatea de 126 kilograme peşte proaspăt din specia caras, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente de provenienţă.
 În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 331 kilograme peşte, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale,  iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Comisar-şef  de poliţie
Petrişor IRIMIA

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii