Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CONSTATARI ALE GARZII DE COASTA

ro

29 Aug, 2013 15:03 1239 Marime text
Politistii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfasurat activitati pe liniile specifice de protectia dreptului de proprietate intelectuala si combaterea traficului international cu auto furate .
 
DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA
 
Lucratorii de la PTF Constanta-Sud Agigea, in cooperare cu lucratorii vamali, au efectuat control fizic la trei containere sosite din China pentru 3 societati comerciale, doua din Bucuresti si una din Republica Moldova . In cele 3 containere au fost descoperite bunuri susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuala constând in 1015 perechi incaltaminte sport, 1200 jucarii , masini cu baterii si 344 figurine plus , cu o valoare totala de 489.000 lei, daca ar fi fost originale. Bunurile in cauza au fost retinute de catre autoritatea vamala pe baza de adeverinta de retinere si lasate in custodie la comisionari vamali pina la finalizarea cercetarilor. Pe numele administratorilor celor 2 societati comerciale din Bucuresti , cetatenii M.M.,de 46 ani si A.C., de 56 ani,si a societatii din R..Moldova s-au intocmit acte premergatoare pentru savirsirea infractiunii „de punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii”, lucrari inregistrate si inaintate la Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta.
 
AUTO FURAT DIN ANGLIA, DEPISTAT LA PTF OSTROV
 
 Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Ostrov au descoperit , pe sensul de iesire din tara, un autoturism, aflat in trafic, marca MERCEDES .inmatriculat in Franta,condus de cetateanul roman P.D.C., de 23 ani , domiciliat in judetul Ialomita.La verificarile specifice efectuate in bazele de date, a reiesit faptul ca autoturismul figureaza, ca fiind furat din Anglia ,din data de 09.04.2010. Conducatorului auto i s-a intocmit lucrare penala pentru savirsirea infractiunii de „complicitate la furt” care a fost inaintata la Parchetul de pe langa Judecatoria Medgidia.Autoturismul in valoare de 30.000 lei a fost indisponibilizat,la sediul SPF Ostrov .
 
  Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
        
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii