Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

“CARAVANA ISTEȚILOR” LA CONSTANȚA

ro

07 Oct, 2013 14:13 1288 Marime text
 Inspectoratul General al Poliţiei Române - Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, Direcția Rutieră și Direcția de Ordine Publică au organizat evenimentul CARAVANA ISTEȚILOR, ce s-a desfășurat în acest weekend, în incinta unui centru comercial din Constanța.
          Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Serviciului Rutier au fost prezenți, dând startul campaniilor de informare şi sensibilizare a opiniei publice – părinților și copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani.
           În acest context, ei le-au explicat copiilor, prin interactivitate, concursuri de creativitate, cântece și poezii pe tema siguranței lor, cum să reacţioneze în situaţii de risc şi la cine să apeleze când au o problemă.
Toți copiii au primit diplome de participare, legitimații de polițist pentru o zi, reviste, dulciuri, iar la final s-a organizat o tombolă, câștigătorul primind mascota concursului.
           În acest an școlar 2013-2014, Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, sub coordonarea Inspectoratul General al Poliţiei Române - I.C.P.C., va continua campaniile de informare a elevilor, părinților și cadrelor didactice, pentru siguranţa copiilor.
Prin aceste activități, dorim să le aducem la cunoştinţă părinţilor şi copiilor, pericolele la care se expun zi de zi, precum și metode de prevenire a acestora.
Avem convingerea că prevenirea este cea mai bună metodă de a combate victimizarea minorilor, a delincvenței juvenile, precum și a dispariţiilor de minori.
 
 
 
SFATURI PENTRU PĂRINŢI
• Supravegheaţi-l când se află la joacă, atunci când vă aflaţi la cumpărături şi în zonele aglomerate, câteva clipe de neatenţie fiind suficiente ca acesta să dispară sau să se accidenteze;
• Acesta trebuie să știe că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă;
• Să evite discuțiile cu persoane străine şi să nu accepte de la acestea diverse obiecte sau promisiuni;
• Să nu se urce în maşinile necunoscuţilor sau să îi însoţească pe aceştia, indiferent de pretext;
• În concedii, acordaţi o atenţie sporită supravegherii copilului dumneavoastră, aglomeraţia şi mediul străin reprezentând factori de risc ce pot favoriza pierderea acestuia;
• Nu-l trimiteţi singur la cumpărături, mai ales în locurile pe care nu le cunoaşte;
• Asiguraţi-vă că ştie numele şi numărul de telefon al părinţilor, precum şi adresa la care locuieşte;
Acesta trebuie să știe că, dacă se pierde de dumneavoastră, trebuie să rămână în zona unde v-a văzut ultima dată şi să apeleze la un polițist sau la un adult însoţit de un copil;
SFATURI PENTRU COPII
• Nu vă îndepărtaţi de părinţi atunci când vă aflaţi în oraş, la cumpărături sau pe stradă;
• Evitați discuțiile cu persoane necunoscute şi nu răspundeţi invitaţiei acestora de a le însoţi; nu vă lăsaţi intimidaţi de ameninţări sau impresionaţi de promisiunile acestora – atunci când sunteţi acostaţi de asemenea persoane, îndepărtaţi-vă de acestea şi apelaţi la cineva cunoscut;
• Dacă vă pierdeţi de părinţi, rămâneţi în zona în care i-aţi văzut ultima dată şi apelaţi la sprijinul unui adult (preferabil de la o instituţie, un magazin etc); dacă vedeţi un poliţist în zonă, adresaţi-vă acestuia.
• Este foarte bine sa aveți mulți prieteni, însă calitatea acestora contează, nu cantitatea.
• Evitați prietenii agresivi, cu comportament deviant și adresați-vă părinților, polițiștilor sau profesorilor ori de câte ori aveți nevoie de un sfat.
Ori de câte ori vă aflați în dificultate nu ezitați să vă informați părinții, iar pentru un sfat sau legalitatea oricărui aspect, nu ezitați să cereți sfatul unui polițist!
 
                                                             
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii