Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coastă

ro

19 Feb, 2014 14:42 806 Marime text
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Hoţi de fier vechi, identificaţi de poliţiştii de frontieră din Cernavodă
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă trei cetăţeni români care au sustras de pe o barjă 21 de componente metalice şi o parâmă în lungime de 30 metri, în greutate de aproximativ 700 kilograme.
În data de 18.02.2014, în jurul orei 08.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au reuşit să identifice trei bărbaţi suspectaţi de furtul a 21 de componente metalice (capace tancuri balast şi coferdamuri), precum şi a unei parâme în lungime de 30 metri, sustrase de pe o barjă.
Cele trei persoane, cu vârste între 20 şi 24 ani, domiciliate pe raza judeţului Constanţa, s-au deplasat cu o barcă la respectiva barjă, de unde au sustras componentele în cauză, în greutate de aproximativ 700 kilograme, cu scopul de ale valorifica la centrele de colectare a fierului vechi.
Poliţiştii de frontieră au recuperat în totalitate prejudiciul, de aproximativ 7.000 lei, şi le-au întocmit celor trei bărbaţi actele premergătoare pentru săvârşirea înfracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 228 şi 229, alin. 1, lit. d din Codul Penal.
 
Jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrători vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China colete cu jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 50.000 lei dacă ar fi fost originale.
În data de 18.02.2014, în jurul orei 11.00, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container, încărcat cu jucării, sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 324 bucăţi jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 50.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român cu vârsta de 42 ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
 Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii