Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:27 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

12 Dec, 2013 11:42 742 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Migrant turc depistat în zona de frontieră
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean turc care a încercat sa treacă ilegal frontiera în România, pe jos, din Bulgaria, cu scopul de a ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen.
 
În data 11.12.2013, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Astfel, în jurul orei 5.15, poliţiştii de frontieră au identificat, în zona de frontieră, o persoană de sex masculin.
 În urma verificărilor a rezultat faptul că bărbatul în cauză este cetăţean turc, în vârstă de 44 ani.
Cercetările au stabilit faptul că bărbatul a trecut frontiera româno-bulgară pe jos, prin „zona verde”, cu scopul de a ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen. Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţeanului turc actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.
Cetăţeanul turc urmează să fie predat autorităţilor de frontieră din R.Bulgaria, conform protocolului.
 
Mercedes Benz furat din Italia, descoperit în judeţul Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrători ai I.P..J Constanţa, au depistat în judeţul Constanţa un autoturism marca Mercedes Benz care figurează ca fiind furat din Italia.
În data de 11.12.2013, în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au acţionat alături de lucrători ai I.P.J. Constanţa, în baza unei informaţii, pentru oprirea în trafic a unui autoturism marca Mercedes Benz, model CLK, care figura în baza de date ca fiind furat din Italia.
Conducătorul auto, P.M. în vârstă de 32 de ani, domiciliat pe raza judeţului Constanţa, a declarat că nu a cunoscut faptul că acesta este furat.
Poliţiştii de frontieră au ridicat autoturismul,evaluat la aproximativ 10.000 de euro în vederea indisponibilizării la sediul Gărzii de Coastă, întocmindu-i cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „complicitate la furt”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 26 C.P., raportat la art. 208, alin. 1 şi 4 din Codul Penal şi „uz de fals”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.291 C.P.
 
 
 
  p/ Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
  Agent principal de poliţie
  Marius Ovidiu NICULESCU

Ti-a placut articolul?

Comentarii