Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:40 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de coasta

ro

20 Nov, 2013 14:16 377 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
BMW Z3 furat din Slovacia, descoperit în P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un autoturism marca BMW model Z3, care figura ca fiind furat din Slovacia, pe care un cetăţean român a încercat să îl scoată din ţară.
În data de 19.11.2013, în jurul orei 08.15, la P.T.F. Negru Vodă s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi cetăţeni români, care călătoreau cu un ansamblu format dintr-un autoturism marca Mitsubishi, la care era ataşată o platformă pe care era transportat un autoturism marca BMW Z3.

Pasagerul din dreapta, B.D., în vârstă de 54 ani, domiciliat în municipiul Mangalia, a declarat faptul că autoturismul transportat pe platformă îi aparţine şi a prezentat pentru control certificatul de înmatriculare şi cel de inspecţie tehnică periodică.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cele două documente, care aveau imprimate însemnele statului spaniol, prezintă suspiciuni de falsificare.
Cercetările au mai stabilit că respectivul autoturism figurează în baza de date ca fiind furat din Slovacia.
Conducătorul auto a declarat că a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean român, fără a cunoaşte faptul că figurează ca fiind furat.
Autoturismul, în valoare de aproximativ 7.500 de euro, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Negru Vodă pentru continuarea cercetărilor.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „complicitate la furt” şi „uz de fals” , fapte prevăzute şi pedepsite de art. 291 Cod Penal, respectiv art. 26 raportat la art. 208, alin. 1 şi 4 din Codul Penal.
 
Articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute şi veselă de bucătărie nedeclarată confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în trei containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China articole de îmbrăcăminte, susceptibile a fi contrafăcute şi veselă de bucătărie, nedeclarată.
 Bunurile, a căror valoare este de aproximativ 447.200 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.
În data de 19.09.2013, între orele 9.30- 16.30 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a trei containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, respectiv Suceava.

În urma controlului au fost descoperite 59.368 articole de îmbrăcăminte (lenjerie intimă şi mănuşi pentru copii), 108 seturi veselă de bucătărie (ceşti şi farfurii), susceptibile a fi contrafăcute, precum şi 72 seturi veselă de bucătărie, nedeclarate cu o valoare totală de aproximativ 447.200 lei, dacă ar fi originale.
Bunurile ce purtau însemnele distinctive ale unei firme cunoscute şi marfa nedeclarată a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU

Ti-a placut articolul?

Comentarii