Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de coasta

ro

23 Oct, 2013 14:28 793 Marime text
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Aproximativ 11 kilograme de sturion redate mediului natural de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care transporta cantitatea de aproximativ 11 kilograme de sturion fără documente justificative.
Cele 16 exemplare din specia cegă, aflate în stare vie, au fost redate mediului natural conform procedurilor legale.
 În data de 22.10.2013, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea l-au identificat în zona de competenţă pe B.V., în vârstă de 28 ani, care transporta, într-un sac de rafie, cantitatea de 10,7 kilograme peşte din specia sturion fără documente justificative.
Deoarece cantitatea de peşte era în stare vie, poliţiştii de frontieră au redat mediului natural cele 16 bucăţi de sturion din specia cegă, conform art. 3, pct. 2. din Ordinului Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale nr.  84/24.04.2012, în prezenţa unui reprezentant A.N.P.A. şi a unui martor asistent.
Poliţiştii de frontieră au întocmit bărbatului, domiciliat pe raza judeţului Tulcea, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinerea, transportul, comercializarea sturionilor capturaţi pe teritoriul României din mediul sălbatic precum şi a produselor şi subproduselor obţinute din aceştia, cu excepţia celor proveniţi din acvacultură pentru care se face dovada originii prin documente şi/sau marcaje justificative legale’”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit.d din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
 
 
Aproximativ 7.000 de ţigarete de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră în Portul Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au ridicat în vederea confiscării aproximativ 7.000 de ţigarete de contrabandă, aduse de un marinar străin în Portul Constanţa.
În data de 22.10.2013 poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au oprit pentru control, în Portul Constanţa, un autoturism marca Cielo, înmatriculat în Bucureşti, în care se aflau trei persoane de sex masculin.
În urma controlului, în bagajele personale ale unui cetăţean străin, în vârstă de 38 ani, au fost găsite 5.040 ţigarete de mărci diferite, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative.
Cercetările au stabilit faptul că respectivul bărbat este de cetăţenie egipteană şi deţine funcţia de marinar pe o navă, sub pavilion Cambodgia, ancorată în Portul Constanţa.
Poliţiştii de frontieră, alături de lucrători vamali şi reprezentanţi ai Căpităniei Zonale Constanţa, au efectuat un control amănunţit la bordul navei respective, descoperind ascunse şi nedeclarate, în cabina marinarului egiptean, alte 1.600 de ţigarete.
          Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de aproximativ 2.000 lei, urmând a-l cerceta pe marinarul egiptean pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu produse din tutun, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 1 şi 3 din Legea 86/2006.
          Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii