Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de coasta

ro

18 Sep, 2013 12:55 910 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
30.000 de ţigarete de contrabanda confiscate în Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit aproximativ 30.000 de ţigarete netimbrate, de provenienţă magazin duty-free, pe care un cetăţean român le transporta, pe raza municipiului Constanţa, cu un autoturism marca Peugeot, înmatriculat în Bulgaria, fără a îndeplini formele legale.
În data de 17.09.2013, ora 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa au acţionat în municipiul Constanţa, identificându-l pe R.G., de 24 ani, cu domiciliul pe raza judetului Constanţa, care transporta cu un autoturism 30.000 ţigarete netimbrate, de provenienţă magazin duty-free, pentru care nu deţinea documente legale.

Din cercetări a rezultat faptul că respectivul cetăţean intenţiona să ofere spre comercializare ţigaretele într-o piaţă din municipiul Constanţa.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ţigaretele, cu o valoare de aproxiamativ 15.000 lei, iar autoturismul evaluat la 13.400 lei a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă în vederea continuarii cercetării.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, prin “deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă”, faptă prevazută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 şi evaziune fiscală, prin “deţinerea în afara antrepozitului fiscal a unei cantităţi de produse accizabile suspuse marcării, nemarcate şi marcate necorespunzator peste limita a 10.000 ţigarete”, faptă prevazută si sancţionată de art.296^1, litera l, Legea 571/2003, modificată de O.U.G. 54/2010, cu aplicarea art. 33 din Codul Penal.
 
BMW cu I.T.P. fals, descoperit în P.T.F. Ostrov
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în P.T.F. Ostrov un autoturism marca BMW, înmatriculat în Bulgaria, pentru care conducătorul auto a prezentat la control un certificat de inspecţie tehnică fals.
În data de 17.09.2013, în jurul orei 17.15, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român D.A., în vârstă de 25 ani, care conducea un autoturism marca BMW 525, înmatriculat în Bulgaria.

Conducătorul auto a prezentat la controlul specific un certificat tip I.T.P. care prezenta indicii de falsificare.
Bărbatul, domiciliat în municipiul Călaraşi, a declarat că a achiziţionat autotursimul fără a cunoaşte faptul că documentul în cauză este fals.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „ complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, faptă prevazută si pedepsită de art. 26 Cod Penal, raportat la art.288 Cod Penal si „uz de fals”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 291 Cod Penal.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii