Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

14 Aug, 2013 14:13 757 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Aproximativ 150 kilograme de peşte confiscate
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau cantitatea de 146 kilograme peşte fără documente justificative.
● În data de 13.08.2013, în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Opel Astra, condus de cetăţeanul român C.V., în vârstă de 59 ani.
În autoturism a fost găsită cantitatea de 124 kilograme peşte din specia şalău, pentru care şoferul nu poseda documente legale.
 
● În aceeaşi zi, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă l-au identificat pe B.M.G. de 36 ani, care transporta 22 kilograme peşte din specii diferite fără a deţine documente justificative.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 146 kilograme peşte, evaluată la 877 lei, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.
Persoanele în cauză, domiciliate în judeţele Tulcea, respectiv Ialomiţa, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Articole de încălţăminte, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China articole de încălţăminte, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 100.000 lei dacă ar fi originale.
În data de 13.08.2013, în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 4.608 perechi de botoşei pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 100.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean bulgar, în vârstă de 30 ani, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
BMW cu I.T.P. fals, descoperit în Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în zona de competenţă un autoturism marca BMW, înmatriculat în R. Bulgaria, pentru care conducătorul auto a prezentat la control un certificat de inspecţie tehnică fals.
În data de 13.08.2013, în jurul orei 12.40, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Constanţa au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca BMW, înmatriculat în R. Bulgaria, condus de cetăţeanul român I.F., în vârstă de 50 ani.
Conducătorul auto a prezentat la controlul specific un certificat tip I.T.P. care prezenta indicii de falsificare.
Bărbatul, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat că a achiziţionat autotursimul fără a cunoaşte faptul că documentul în cauză este fals.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 291 Cod Penal.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii