Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

07 Aug, 2013 13:19 1034 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Audi A4 furat din Spania, descoperit în P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un autoturism marca Audi A4, care figura ca fiind furat din Spania, pe care un cetăţeean român a încercat să îl scoată din ţară.
În data de 06.08.2013, în jurul orei 12.30, la P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean român, care conducea un autotursim marca Volkswagen Sharan, la care era ataşată o platformă pe care era transportat un autoturism marca Audi A4 Avant.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul marca Audi A4 figurează ca fiind furat din Spania, din data de 29.09.2011.
Conducătorul auto a declarat că a fost rugat de o cunoştinţă să transporte autoturismul Audi A4 în R. Bulgaria pentru a-l înmatricula.
În timpul cercetărilor, la P.T.F. Negru Vodă, s-a prezentat cetăţeanul român C.D., în vârstă de 38 ani, domiciliat în oraşul Năvodari, care a declarat că autoturismul Audi A4 îi aparţine.
Persoana în cauză a mai declarat că a cumpărat autoturismul fără a cunoaşte că acesta fusese declarat ca fiind furat.
Autoturismul în valoare de aproximativ 1.100 de euro a fost indisponibilizat la sediul P.T.F. Negru Vodă pentru continuarea cercetărilor.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 26 raportat la art. 208, alin. 1 şi 4 din Codul Penal.
 
32 de plase monofilament şi 121 kilograme de peşte confiscate
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând şase cetăţeni români care desfăşurau activităţi de pescuit cu 32 de plase monofilament, în lungime de 1.362 metri, având capturată cantitatea de 121 kilograme peşte.
În data de 06.08.2013, în întervalul orar 04.30 – 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au desfăşurat mai multe acţiuni în zona de competenţă, reuşind să identifice şase bărbaţi care pescuiau cu plase monofilament.
Astfel, pe lacul Zmeica, au fost surprinşi C.A.M. de 20 ani şi T.R.C. de 18 ani, care deţineau 11 plase în lungime de 655 metri şi 34 kilograme peşte.
Pe lacul Razim au fost găsiţi într-o ambarcaţiune tip lotcă I.I. de 39 ani şi C.G. de 38 ani care pescuiau cu 12 plase în lungime de 390 metri, având capturată cantitatea de 69 kilograme peşte.
Ultimii braconieri au fost prinşi în apropierea localităţii Iazurile din judeţul Tulcea, L.V.S. de 37 ani şi J.G. de 60 ani având asupra lor 9 plase în lungime de 317 metri şi 18 kilograme de peşte.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele monofilament în lungime de 1.362 metri, iar cantitatea de 121 kilograme peşte, evaluată la 284,5 lei, a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.
Persoanele în cauză, domiciliate în judeţul Tulcea, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament ”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. m din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
 Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii