Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:24 23 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

12 Jul, 2013 14:12 391 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Autoturisme BMW şi Ford cu I.T.P. –uri false, descoperite în P.T.F. Ostrov
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Ostrov doi cetăţeni români care conduceau autoturisme marca BMW şi Ford, înmatriculate în R. Bulgaria, pentru care au prezentat la control certificate tip I.T.P. false.
În data de 11.07.2013, în P.T.F. Ostrov s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi cetăţeni români, care conduceau autoturisme înmatriculate în R. Bulgaria.
La controlul documentelor poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentele tip certificat I.T.P. prezintă indicii de falsificare.
Primul caz a fost înregistrat în jurul orei 09.50, persoana în cauză fiind la volanul unui autoturism marca BMW, iar al doilea la ora 22.50, conducătorul auto circulând cu un autoturism marca Ford.
Cele două persoane au declarat că au achiziţionat autoturismele cu documentele în cauză, fără a cunoaşte faptul că acestea sunt false.
Poliţiştii de frontieră au întocmit celor doi bărbaţi dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale” şi uz de fals, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 288, respectiv art. 291 Cod Penal.
 
25.000 de discuri abrazive, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 25.000 de discuri abrazive pentru flex, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 250.000 lei dacă ar fi originale.
În data de 10.07.2013, în jurul orei 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Baia Mare.
În urma controlului au fost descoperite 25.000 de discuri abrazive pentru flex, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 250.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa, care purta însemnele distinctive ale unei mărci cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, o persoană de sex feminin cu cetăţenie română, în vârstă de 42 ani, domiciliată în municipiul Baia Mare, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii