Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

28 Jun, 2013 13:42 842 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Ford Focus cu I.T.P. - ul fals, descoperit în P.T.F. Ostrov
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Ostrov un cetăţean român, proprietarul unui autoturism marca Ford Focus cu numere de R. Bulgaria, care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de inspecţie tehnică periodică fals.
În data de 27.06.2013, în jurul orei 14.00, în P.T.F. Ostrov s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră trei cetăţeni români, care călătoreau cu un autoturism marca Ford Focus, cu numere de R. Bulgaria.
Conducătorul auto, cetăţeanul român G.I., în vârstă de 41 ani, a prezentat la control documentele autoturismului, printre care şi certificatul de inspecţie tehnică periodică, care prezenta indicii de falsificare.
Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că documentul în cauză este fals.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale” şi uz de fals, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 26 raportat la art. 288, respectiv art. 291 din Codul Penal.
 
Ceasuri de mână nedeclarate, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China ceasuri de mână pentru copii care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, cu o valoare de aproximativ 10.000 lei.
În data de 26.06.2013, în jurul orei 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Timişoara.
În urma controlului au fost descoperite mai multe colete, în care se aflau 220 ceasuri de mână pentru copii, ce nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.
Marfa, evaluată la aproximativ 10.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român în vârstă de 32 ani, cu domiciliul în municipiul Timişoara, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
Articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în staţiunea Mamaia
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Gărzii Financiare Constanţa, descoperind la trei societăţi comerciale cu puncte de lucru în staţiunea Mamaia, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 30.000 lei dacă ar fi originale.
În data de 27.06.2013, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare, au verificat trei societăţi comerciale cu puncte de lucru în staţiunea Mamaia, care comercializau articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, susceptibile a fi contrafăcute.
În urma controlului au fost descoperite 266 articole ce purtau însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute, pentru care administratorii societăţilor comerciale în cauză nu au putut prezenta documente de provenienţă şi nici acordul titularilor de marcă pentru punerea în circulaţie a produselor respective.
Marfa, evaluată la aproximativ 28.920 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi trimisă spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale, patru cetăţeni români, cu domiciliile în judeţele Constanţa şi Ilfov, actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii