Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

27 Jun, 2013 12:13 816 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Citroen Jumper furat din Bulgaria, descoperit în Mangalia
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în municipiul Mangalia un autoturism marca Citroen Jumper care figurează ca fiind furat din Bulgaria.
În data de 26.06.2013, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Mangalia au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Citroen Jumper cu numere de Germania, condus de cetăţeanul român I.E., în vârstă de 33 ani.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul figurează ca fiind furat din Bulgaria, din data de 11.04.2013.
Conducătorul auto, domiciliat în municipiul Mangalia, a declarat că autoturismul i-a fost încredinţat de un cetăţean bulgar în schimbul unui împrumut financiar, fără a cunoaşte că acesta a fost declarat furat.
Autoturismul în valoare de aproximativ 22.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul G.N. Mangalia pentru continuarea cercetărilor.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 26 raportat la art. 208, alin. 1 din Codul Penal.
 
Aproximativ 50 de kilograme peşte confiscate la Isaccea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând o persoană care transporta, cu un autoturism, cantitatea de 47 kilograme peşte fără documente justificative.
În data de 26.06.2013, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Volkswagen, condus de A.P., în vârstă de 49 ani.
În interiorul autoturismului a fost găsită cantitatea de 47 kilograme peşte din specia somn, în stare congelată, pentru care conducătorul auto nu poseda documente justificative.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, evaluată la 476 lei, pe care au predat-o spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Persoana în cauză, domiciliată în judeţul Galaţi, este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de „transport al peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii