Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:56 19 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

13 Jun, 2013 19:21 401 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Aproximativ 100 kilograme de calcan, confiscate la Tulcea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei persoane care transportau, pe jos şi cu o ambarcaţiune, 130 kilograme de peşte, din care aproximativ 100 kilograme din specia calcan, fără documente justificative.
● În data de 12.06.2013, în jurul orei 14.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Tulcea au identificat un bărbat, care transporta pe jos, în zona portului Tulcea, trei genţi din plastic încărcate cu peşte.
În urma controlului specific asupra bagajelor personale a fost găsită cantitatea de 98 kilograme din specia calcan.
Persoana în cauză, P.L., în vârstă de 32 ani, domiciliată în Bucureşti, nu poseda documente justificative pentru cantitatea de peşte.
● În aceeaşi zi, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Pardina au oprit pentru control, în zona de competenţă, o ambarcaţiune fără număr de înmatriculare, cu motor ataşabil, în care se aflau două persoane.
În ambarcaţiunea tip lotcă fost găsită cantitatea de 32 kilograme peşte din specii diferite, precum şi 14 plase tip monofilament, pentru care cele două persoane, domiciliate în judeţul Tulcea, nu posedau documente de provenienţă şi transport.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele plasele de pescuit, în lungime de 965 metri, iar cantitatea de peşte au predat-o spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinere şi transport al peştelui fără documente legale” şi „deţinere şi utilizare a plaselor tip monfilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Volkswagen Passat cu ITP fals
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă un cetăţean român, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Passat cu numere de R. Bulgaria, care a prezentat la control un certificat de inspecţie tehnică periodică fals.
În data de 12.06.2013, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa l-au identificat, în zona de competenţă, pe cetăţeanul român I.I.L., în vârstă de 35 ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen Passat cu numere de R. Bulgaria, pentru care a prezentat la control un certificat de inspecţie tehnică fals.
Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat că a achiziţionat autovehiculul fără a cunoaşte faptul că documentul în cauză este fals.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 din Cod Penal.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii