Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

25 Apr, 2013 12:33 795 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Jucării susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China 3.600 de jucării pentru copii susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 20.000 lei dacă ar fi originale.
În data de 23.04.2013, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 3.600 articole reprezentând jucării pentru copii, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 20.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa, care purta însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali pentru a fi trimisă spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, o persoană de sex feminin cu cetăţenie română, în vârstă de 50 ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

3.000 de ţigarete confiscate în Mangalia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean român care transporta cu un autoturism 3.000 de ţigarete netimbrate şi cu timbru de R. Ucraina, pe care intenţiona să le comercializeze fără documente legale.
În data de 24.04.2013, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilicit cu produse din tutun în zona de competenţă, oprind pentru control un autoturism marca Dacia Solenza, în care se aflau doi bărbaţi.
În portbagaj au fost găsite 3.000 de ţigarete netimbrate şi cu timbru de R. Ucraina, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative.
Cercetările au stabilit faptul că ţigaretele îi aparţin pasagerului din dreapta, V.M., în vârstă de 75 ani, domiciliat în judeţul Constanţa, care a recunoscut că intenţiona să le comercializeze pe raza municipiului Mangalia.
Poliţiştii de frontieră au confiscat ţigaretele, evaluate la aproximativ 1.500 lei, conform procedurilor legale şi i-au aplicat bărbatului o sancţiune contravenţională de 1.000 lei conform Legii 12/1990 republicată.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii