Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:38 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 6.000 articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

ro

23 Sep, 2013 18:52 529 Marime text
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China, şepci, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 450.000 lei.
În data de 23.09.2013, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosite din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Giurgiu.
În urma controlului au fost descoperite 5.980 şepci, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 450.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean chinez, în vârstă de 44 ani, cu reşedinţa în judeţul Ilfov, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU

Ti-a placut articolul?

Comentarii