Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACTIVITATI SPECIFICE ALE GARZII DE COASTA

ro

30 Aug, 2013 13:14 1654 Marime text
Politistii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfasurat activitati pe liniile specifice de protectia dreptului de proprietate intelectuala si combaterea traficului international cu auto furate .
 
DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA
 
Lucratorii de la PTF Constanta-Sud Agigea, in cooperare cu lucratorii vamali, au efectuat control fizic la doua containere sosite din China pentru doua societati comerciale, una din Bucuresti si una din Buzau.
La unul dintre containere, destinat societatii comerciale din Buzau, in urma verificarii au fost descoperite marfuri in plus fata de cele declarate la autoritatea vamala, constand in 20000 buc. sacosi din rafie.Fata de administratorul societatii din Buzau, P.F. de 33 ani, s-a dispus masura intocmirii de lucrare penala pentru savirsirea infractiunii de „folosirea de acte nereale la autoritatea vamala”.
La controlul containerului destinat societatii comerciale din Bucuresti au fost descoperite bunuri susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuala constând in 4224 buc. parfumuri barbatesti. Pe numele administratorului societatii comerciale destinatare, cetateanul roman A.A. de 39 ani, s-au intocmit acte premergatoare pentru savirsirea infractiunii „de punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare, care prejudiciaza pe titularul marcii”.
Cele doua lucrari penale au fost inregistrate si inaintate la Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta. Bunurile susceptibile a fi contrafacute si cele nedeclarate la autoritatea vamala cu o valoare totala de 1080000 au fost retinute de autoritatea vamala si lasate in custodia comisionarului vamal.
 
 AUTO DECLARAT FURAT DIN OLANDA, DEPISTAT IN TRAFIC
 
In data de 29.08.2013, ora 22.30 in zona de competenta a SPF Negru Voda, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control un autoturism marca ROVER, inmatriculat in Olanda, condus de cetateanul roman A.L. de 22 ani, domiciliat in judetul Constanta. La verificarile specifice efectuate in bazele de date, a reiesit faptul ca autoturismul figureaza, ca fiind furat din Olanda, din data de 09.08.2013. Conducatorului auto i s-a intocmit lucrare penala pentru savirsirea infractiunii de „complicitate la furt” care a fost inaintata la Parchetul de pe langa Judecatoria Mangalia. Autoturismul in valoare de 6500 lei a fost indisponibilizat, la sediul SPF Negru Voda.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
         
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii