Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

99 de migranţi sirieni aflati pe o barca in deriva in apele teritoriale italiene, salvaţi de nava "Ştefan cel Mare", aflată în misiune FRONTEX

ro

25 Aug, 2013 18:24 1543 Marime text
Poliţiştii de frontieră de pe nava "Ştefan cel Mare" MAI 1105, aflată în misiune în Italia, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune AENEAS 2013, coordonată de Agenţia FRONTEX, au salvat 99 de migranţi aflaţi pe un pescador de mici dimensiuni.
In cadrul aceleiasi operatiuni, la inceputul lunii august, nava P.F.R. a depistat in apele teritoriale italiene o alta ambarcatiune cu 95 migranti sirieni la bord.
Scopul principal al Operaţiunii Maritime Comune AENEAS 2013 este de combatere a migraţiei ilegale la frontierele externe maritime ale Uniunii Europene.
 
În seara zilei de 23 august 2013, nava "Ştefan cel Mare", aflată în misiune de patrulare, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune AENEAS 2013 coordonată de Agenţia FRONTEX (Agenţia Europeană pentru Gestionarea Cooperării Operaţionale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene) a detectat şi interceptat, un pescador de mici dimensiuni, aflat în derivă în apele teritoriale italiene, la bordul căruia se aflau foarte multe persoane.
O ambarcatiune de mici dimensiuni de la bordul MAI 1105 a fost trimisa pentru a identifica nava, ocazie cu care politistii de frontiera au constatat ca este un pescador din lemn, fara pavilion, supraîncărcat cu migranţi şi care plutea în derivă.
Toţi cei 99 de imigranţii au fost transferaţi la bordul navei MAI 1105 – “Stefan cel Mare”, unde personalul Poliţiei de Frontieră Române le-a acordat asistenţă şi primul ajutor.
Imigranţii, 73 de bărbaţi, 9 femei şi 17 minori, au declarat că sunt sirieni şi ca intentionau să ajungă în Sptaţiul Schengen.
Pe timpul îmbarcării migranţilor la bordul MAI 1105, în timpul deplasării la locul de debarcare, cât şi pe timpul debarcării, (activităţi desfăşurate pe mare) nu au fost probleme, activităţile desfăşurându-se în siguranţă atât pentru migranţi, cât şi pentru echipaj. La finalizarea actiunii de salvare, nava "Ştefan cel Mare" MAI 1105 şi-a reluat misiunea de in cadrul operatiunii Frontex.
Reamintim ca, in noaptea de 7/8 august 2013, poliţiştii de frontieră de pe nava "Ştefan cel Mare" MAI 1105, aflată în misiune în Italia în cadrul Operaţiunii Maritime Comune AENEAS 2013, au salvat 95 de migranţi sirieni aflaţi pe un pescador de mici dimensiuni, supraglomerat şi în derivă.
 
Imagini pe www.politiadefrontiera.ro
 
 Biroul de Informare si Relatii Publice din cadrul
Inspectoratului General al Politiei de Frontiera
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii