Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Espertiza pod IPMC

ro

12 Jun, 2010 01:24 3060 Marime text

În cursul zilei de joi, Inspectoratul Teritorial în Construcţii a primit rezultatul expertizei care confirmă deficienţele de la podul IPMC şi arată că dispoziţia ITC de restricţionare a traficului greu este una corectă.

Expertiza a fost solicitată de Gigi Chiru, Inspector Şef Teritorial, ca urmare a gravelor evenimente petrecute în cursul zilei de 09.03.2010, când două plăci din beton s-au desprins din podul IPMC şi au căzut în curtea unor localnici. Încă de atunci, Inspectoratul Teritorial de Construcţii Sud - Est Constanţa, a dispus luarea unor măsuri în vederea evitării oricărui risc: Inspectorii ITC au verificat respectarea de către proprietar/administrator şi utilizator a obligaţiilor privind urmărirea comportării în exploatare a construcţiei, în vederea menţinerii pe toată durata de viaţă a construcţiei a cerinţelor iniţiale şi, depistarea la timp a fenomenelor periculoase şi a zonelor unde pot apărea efecte nefavorabile asupra aptitudinii în exploatare, pentru asigurarea siguranţei şi a stabilităţii construcţiei. În urma verificărilor, au fost constatate mai multe neconformităţi grave, dintre care proprietarul/administratorul construcţiei ,,Pasaj denivelat IPMC Filimon Sârbu,, nu asigură urmărirea comportării în timp a construcţiei conform prevederilor din cartea tehnică şi reglementărilor tehnice, ceea ce contravine prevederilor Legii 10/1995, art. 25, lit. C. şi art. 26. lit.d.

În urma abaterilor constatate, în conformitate cu prevederile Legii nr.10/1995, privind Calitatea în Construcţii, a Normativului P 130/1999 privind urmărirea comportării în timp a construcţiilor, H.G. nr.766/1997, privind calitatea în construcţii s-a dispus aplicarea unor amenzi cuprinse între 1500 şi 7700 lei.

În acelaşi timp, Inspectoratul de Teritorial de Stat în Construcţii prin Gigi Chiru, Inspector Şef Teritorial, a solicitat administratorului podului IPMC, în speţă S.C. Confort Urban restricţionarea parţială a traficului greu până la primirea rezultatului expertizei.

Vă punem la dispoziţie documentul oficial care certifică luarea tuturor acestor măsuri.

Inspectoratul Teritorial de Stat în Construcţii Sud-Est
Inspector Şef Teritorial

Gigi CHIRU

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii