Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:09 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suspecţi de braconaj cinegetic, depistaţi de poliţişti

ro

23 Oct, 2012 16:34 769 Marime text

10 cetăţeni italieni, ce participau la partide de vânătoare în România, sunt suspectaţi de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Constanţa de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic. / În urma unei percheziţii, poliţiştii au indisponibilizat 15 de arme de vânătoare, aproximativ 2.000 bucăţi de muniţie şi 180 de ciocârlii împuşcate sau capturate în timpul partidelor de vânătoare.

La data de 22 octombrie a.c., poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Constanţa, cu sprijinul poliţiştilor din Negru Vodă, au efectuat o percheziţie la o unitate hotelieră din Eforie Sud, unde se aflau cazaţi mai mulţi cetăţeni italieni suspectaţi că vânau ilegal în România şi deţineau arme şi muniţie fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Pe parcursul verificărilor s-a stabilit că cetăţenii italieni deţineau autorizaţii de vânătoare pentru specia ciocârlie pe un fond de vânătoare din localitatea Cotu Văii aparţinând A.V.P.S. Bucureşti, iar armele erau închiriate de la două societăţi comerciale din Arad şi Tulcea.

În timpul percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 15 de arme de vânătoare, aproximativ 2.000 bucăţi de muniţie şi peste 180 de ciocârlii împuşcate sau capturate în timpul partidelor de vânătoare.

Poliţiştii continuă cercetările faţă de suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic.

Ti-a placut articolul?

Comentarii