Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:21 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şase tineri au fost identificaţi şi reţinuţi de poliţiştii constănţeni după ce au sustras componente ale unui stâlp de înaltă tensiune, ce ulterior s-a prăbuşit

ro

25 Apr, 2012 00:34 436 Marime text

La data de 23.04.2012, ora 19.00, lucrătorii Secţiei 8 Poliţie Rurală Băneasa au fost sesizaţi de către reprezentanţii unei societăţi de transport a energiei electrice privind furtul de componente metalice de la ancorele de susţinere a unui stâlp amplasat în apropierea localităţii Şipote, comuna Deleni.

În urma investigaţiilor efectuate poliţiştii au identificat ca suspecţi de comiterea faptei 6 tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 29 ani, cu toţii din comuna Dobromir, sat Văleni.

Din cercetări s-a stabilit că aceştia, la data de 14.04.2012, în jurul

orei 12.00, s-au deplasat aproximativ 10 km., cu două atelaje hipo, pe un drum de pământ din localitatea Văleni, până la stâlpul aflat în apropierea satului Şipote, unde prin utilizarea de chei, ciocane şi dălţi, au demontat componentele de susţinere a 3 ancore, cu intenţia de a le valorifica la centre de colectare a fierului vechi, stâlpul cazând la pământ în cursul aceleiaşi zile.

Mai multe componente metalice aparţinând ancorelor desfăcute, au fost descoperite de poliţişti în pădurea din apropiere, unde aceştia le-au ascuns după săvârşirea faptei, cu intenţia de a le valorifica ulterior.

Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 650.000 lei în acest moment, dar acesta este provizoriu şi urmează a fi actualizat cu toate daunele rezultate.

Suspecţii au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii