Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prevenirea tâlhăriilor, prioritatea poliţiştilor constănţeni

ro

11 May, 2012 20:59 1142 Marime text

Prevenirea tâlhăriilor reprezintă una din priorităţile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

În acest context poliţiştii constănţeni au iniţiat un „Program de prevenire a tâlhăriilor".

Scopul programului îl reprezintă creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor împotriva acestui gen de infracţiuni prin mai multe modalităţi de acţiune, printre care pregătirea antivictimală a cetăţenilor, pregătirea antiinfracţională a tinerilor şi descurajarea potenţialilor infractori prin focalizarea acţiunilor specific poliţieneşti în zonele de risc identificate.

În cadrul acestui program, până în acest moment, în zilele de 10 şi 11 mai a.c. au fost organizate acţiuni în zona pieţelor aglomerate, supermarketurilor de cartier, parcurilor şi a staţiilor de autobuz.

Astfel, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea infracţiunilor de tâlhărie în zona Pieţei Tomis II, pe B-dul Tomis, în cartierul Tomis Nord, în zona Complex Unirii - Azilul de bătrâni, supermarket Kaufland, Casa de Cultură şi Complex Brick, în zona Pieţei km. 4-5 şi în zona Gară-Abator.

În acest context, poliţiştii constănţeni au înmânat flyere cu caracter informativ-preventiv cetăţenilor şi le-au recomandat să nu poarte la vedere în locuri publice obiecte de valoare, cum ar fi cercei, lănţişoare, brăţări sau telefoane mobile, să nu vorbească cu persoane necunoscute sau amici ocazionali despre valorile pe care le deţin, să evite deplasările pe alei neiluminate după lăsarea întunericului, izolate şi necirculate, dar şi pasajele subterane sau parcările, iar la intrarea în imobil ori lift să fie atenţi la persoanele suspecte.

Prin acţiuni de acest gen se urmăreşte în special creşterea gradului de conştientizare al cetăţenilor, cu privire la măsurile de autoprotecţie pe care le pot lua privitor la bunurile proprii şi în general prevenirea tâlhăriilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii