Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii S.C.C.O.P.M. au destructurat o reţea transfrontalieră specializată în furturi de autoturisme de lux

ro

22 Apr, 2012 21:37 1902 Marime text

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime din cadrul IGPR au identificat şi închis, un canal ilegal, ce tranzita Portul Constanţa Sud Agigea, prin care erau scoase din ţară maşini de lux sustrase din Europa.

La data de 20 aprilie a.c., ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii, Direcţia Judeţeană Constanţa, au identificat un container în Portul Constanţa Sud Agigea, în care se aflau două autoturisme de lux înmatriculate în Ucraina.

Din cercetările efectuate de poliţişti la structurile de cooperare ucrainiene, s-a stabilit că acestea au fost aduse pe roţi din această ţară şi introduse în România prin punctul de trecere a frontierei cu Republica Moldova, P.V.Oancea, de către un cetăţean rus şi doi moldoveni, totodată stabilindu-se şi faptul că autoturismele cu aceste date de identificare şi caracteristici tehnice nu au părăsit niciodată teritoriul ucrainean şi în prezent circulă pe străzile din Kiev.

Autoturismele erau sustrase din ţări vest-europene şi repuse în circulaţie prin sistemul "clonă".

Din investigaţii s-a stabilit că în decursul anilor 2010-2011, membii grupului au mai adus 5 astfel de autoturisme respectiv 2 Lexus, 2 BMW şi o Toyota, în ţară, prin acelaşi procedeu.

Grupul infracţional organizat este constituit din 3 cetăţeni ucrainieni, 2 moldoveni şi un cetăţean rus.

Cele două autoturisme identificate au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii