Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:33 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii constănţeni informează elevii cu privire la efectele consumului de alcool şi droguri la volan

ro

16 Mar, 2012 22:52 888 Marime text
În baza Proiectului intitulat „PARTENERIAT PENTRU SIGURANŢA RUTIERĂ", derulat în cooperare de către Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul Rutier, poliţiştii rutieri împreună cu reprezentanţi din cadrul centrului, au desfăşurat săptămâna aceasta activităţi de responsabilizare a tinerilor din cadrul liceelor „Regina Maria" şi „Colegiul Carol I " din municipiului Constanţa, având drept scop prevenirea victimizării tinerilor precum şi prevenirea consumului de plante etnobotanice şi alcool.

În cadrul activităţilor, elevilor le-au fost prezentate riscurile şi consecinţele juridice la care se expun, în ceea ce priveşte consumul de droguri sau plante ori substanţe cu efecte psihotrope. De asemenea, în partea a doua a activităţii tinerii au fost informaţi şi referitor la accidentele care s-au produs pe raza judeţului Constanţa şi la infracţiunile constatate, având drept cauză principală consumul de alcool şi droguri.

Pe parcursul activităţilor tinerii au avut posibilitatea să vizioneze o filmare realizată cu ocazia cercetării la faţa locului în cazul unui accident, spoturi cu caracter preventiv şi au primit pliante şi broşuri cu informaţii utile în trafic.

La nivelul judeţului Constanţa, în perioada următoare, vor mai avea loc astfel de sesiuni de informare, pentru elevii din clasele de liceu, deoarece se urmăreşte creşterea gradului de responsabilizare în rândul tinerilor şi a conducătorilor auto începători.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii