Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:40 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii constănţeni au acţionat pentru combaterea evaziunii fiscale şi a obţinerii de credite bancare cu documente falsificate

ro

18 Mar, 2012 00:23 851 Marime text

4 persoane au fost reţinute de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor pentru evaziune fiscală, înşelăciune, fals şi uz de fals.

Acţionând în baza Programului Antifraudă, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu lucrătorii Secţiei 5 Poliţie Rurală Cogealac au documentat activitatea infracţională privind pe F. Adrian, de 39 de ani, V. Constantin, de 53 de ani şi T. Vasile - administratori ai unei societăţi comerciale din Cogealac, suspectaţi că în perioada aprilie 2011 - februarie 2012, nu au virat suma de 14.151 lei reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă, totodată încasând de la Primăria Cogealac suma de 784.867, 49 lei, conform facturilor fiscale emise pentru care nu au achitat impozitele aferente, cauzând un prejudiciu estimat în valoare de 151.909,84 lei.

De asemenea, se reţine că au fost întocmite facturi pentru operaţiuni fictive în contabilitatea Primăriei Cogealac şi neidentificate în contabilitatea societăţii administrate de suspecţi, ce are sediul social în incinta Primăriei Cogealac.

În urma activităţilor specifice de investigare şi a probatoriului administrat faţă de F. Adrian, şi V. Constantin, poliţiştii au dispus reţinerea pe bază de ordonanţă pentru o perioadă de 24 de ore, fiind depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în vederea sesizării instanţei de judecată pentru a se dispune măsura arestării preventive.

Prejudiciul cauzat până la acest moment se ridică la valoarea de 300.000 de lei.

În cauză, cercetările se efectuează sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, fals şi uz de fals.

În atenţia ofiţerilor Serviciului de Investigare a Fraudelor au ajuns şi trei persoane din Techirghiol.

Astfel la data de 16 martie a.c., poliţiştii au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii fraudelor ce se comit în domeniul instituţiilor financiare bancare, ocazie cu care au fost identificaţi în flagrant G. Ana Minodora, de 31 de ani şi C. Vasile, de 45 de ani, ambii din Techirghiol, judeţul Constanţa, suspectaţi fiind că au obţinut în mod fraudulos, în baza unor documente falsificate, credite bancare de la o unitate bancară, cauzând un prejudiciu de 30.000 lei, care a fost recuperat în totalitate.

În urma investigaţiilor efectuate, a rezultat faptul că adeverinţele de venit au fost întocmite, semnate şi ştampilate în fals de către M. Ionel, de 31 de ani, din Techirghiol, administrator al unei societăţi comerciale din municipiul Constanţa, societate în numele căreia se emiteau adeverinţele de salariu.

Faţă de cei trei suspecţi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals.

Cei doi bărbaţi, cercetaţi în această cauză, au fost reţinuţi de poliţişti pe bază de ordonanţă pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile de să fie prezentaţi Judecătoriei Constanţa în vederea dispunerii măsurii arestării preventive.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii tuturor persoanelor participante la comiterea acestor infracţiuni şi luarea faţă de acestea a măsurilor legale ce se impun.

Ti-a placut articolul?

Comentarii