Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mărfuri contrafăcute, descoperite de poliţiştii constănţeni

ro

19 Jan, 2012 17:33 755 Marime text
Peste 1.300 de perechi de încălţăminte şi articole îmbrăcăminte sport, susceptibile a fi contrafăcute, au fost descoperite de poliţişti şi inspectori vamali, într-un container sosit în portul Constanţa Sud Agigea, din China.

La data de 18 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, în colaborare cu inspectori din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, au efectuat un control asupra mărfii existente într-un container depozitat în incinta portului Constanţa Sud Agigea, având ca destinatar o societate comercială din Bucureşti, încărcat cu 257 colete ce conţineau articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte sport, din China.
Cu ocazia controlului, s-a constatat că în interior se aflau 1.380 perechi încălţăminte şi articole îmbrăcăminte sport, ce purtau însemnele unor mărci protejate, în valoare totală de peste 280.000 de lei.
În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90 alin. 1, lit b din Legea nr. 84/1998 rep.
Cercetările continuă pentru stabilirea exactă a prejudiciului creat, a identificării şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor participante la săvârşirea faptei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii