Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat IPJ - ,,Noaptea Europeană Fără Accidente Rutiere"

ro

14 Oct, 2011 22:47 629 Marime text
Începând din anul 1995, la nivel european, în a treia săptămână a lunii octombrie se desfăşoară evenimentul numit ,,European Night Without Accidents" (Noaptea Europeană Fără Accidente), având drept scop prevenirea accidentelor de circulaţie datorate conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, de către tinerii şoferi, în eveniment fiind incluse 27 ţări, printre care, pentru a patra oară şi România.

Bazele acestei acţiuni au fost puse ca urmare a unei observări atente a evoluţiei ascendente a numărului de accidente din Europa, în care au fost implicaţi tinerii, urmare a conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie rutieră, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele, astfel punând în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

În ţara noastră, numai în primele 8 luni ale anului curent s-au înregistrat 229 accidente grave de circulaţie având drept cauză concurentă conducerea sub influenţa bauturilor alcoolice, soldate cu 29 persoane decedate şi 234 persoane rănite grav, iar la nivelul judeţului Constanţa în decursul aceleiaşi perioade s-au produs 9 accidente grave de circulaţie, având aceeaşi cauză, cu 3 persoane decedate, 6 persoane rănite grav şi 8 rănite uşor.

Având în vedere faptul că siguranţa rutieră constituie una dintre priorităţile poliţiei rutiere, context în care, periodic, pe lângă acţiunile de impunere a legii, sunt întreprinse şi activităţi preventiv-educative în rândul participanţilor la traficul rutier, în noaptea de 15/16.10.2011, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Constanţa se vor organiza acţiuni preventive, la care vor participa pe lângă poliţişti rutieri, membrii ai Asociaţiei Siguranţa Auto, O.N.G. - uri şi voluntari.

Astfel, vă invităm sâmbătă, 15 octombrie, începând cu orele 23.00, la Clubul Crush din Constanţa să participaţi la activitatea organizată de către Poliţia Rutieră Constanţa şi partenerii săi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii