Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat IPJ - Actiuni Rutiera

ro

04 Dec, 2011 16:23 780 Marime text

Având în vedere că menţinerea unui trafic rutier bazat pe respectarea siguranţei participanţilor la trafic reprezintă o prioritate a Serviciului Rutier Constanţa, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie au acţionat în nopţile de 02 şi 03 decembrie a.c., cu peste 53 de efective participante în întreg judeţul, în 47 de zone specifice, în vederea disciplinării celor care conduc autovehicule aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost obţinute rezultate deosebite.

Astfel, acţiunile s-au concretizat în 47 de sancţiuni aplicate, în valoare de 11.272 lei, fiind constatate 18 infracţiuni la regimul circulaţiei, dintre care 15 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 3 pentru conducere fără a se poseda permis de conducere.

De asemenea, au fost reţinute 28 permise de conducere, fiind sancţionaţi 36 de conducători pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 4 conducători auto care nu au folosit centura de siguranţă, 3 pentru defecţiuni tehnice, 9 pentru alte abateri, fiind retrase şi 2 certificate de înmatriculare.

EXEMPLE:

În data de 03 decembrie a.c., în jurul orelor 02.40, pe D.N.3, M. ANDREI de 21 de ani din Murfatlar a condus un autoturism în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În data de 03 decembrie a.c., B. George din municipiul Tulcea a condus un autoturism pe strada Cuza Vodă din Constanţa, nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de către poliţistul rutier, ulterior fiind blocat în trafic. La efectuarea testării cu aparatul etilotest s-a constatat faptul că acesta avea o alcoolemie de 0,75mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Alte infracţiuni constatate la regimul circulaţiei

Serviciul Rutier cercetează în stare de libertate pe C. Liviu Cătălin de 22 ani din Constanţa, întrucât a condus un autoturism pe drumurile publice cu o îmbibaţie alcoolică de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Serviciul Rutier cercetează în stare de libertate pe D. Alexandru de 26 ani din Constanţa, care a condus un autoturism pe drumurile publice cu o îmbibaţie alcoolică de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Serviciul Rutier cercetează în stare de libertate pe P. Ecaterina Amalia de 23 ani din Techirghiol, întrucât a condus un autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

Serviciul Rutier cercetează în stare de libertate pe M. Puiu de 35 de ani din Cuza Vodă, care a condus un autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

Serviciul Rutier cercetează în stare de libertate pe E. Bogdan Ştefan de 35 ani din Mangalia, deoarece acesta a condus un autoturism pe drumurile publice cu o îmbibaţie alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Serviciul Rutier cercetează în stare de libertate pe S. Marius de 28 ani din Constanţa, întrucât a condus un autoturism pe drumurile publice cu o îmbibaţie alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

B.R.M. cercetează în stare de libertate pe N. Vladimir de 27 ani din Constanţa, care a condus un autoturism pe drumurile publice cu o îmbibaţie alcoolică de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

B.R.M. cercetează în stare de libertate pe A. Emrah de 20 ani din Constanţa, întrucât a condus autoturism pe drumurile publice cu o îmbibaţie alcoolică de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

B.R.M. cercetează în stare de libertate pe I. Marius de 20 ani, din Constanţa, deoarece a condus un autoturism pe drumurile publice cu o îmbibaţie alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

-

Obiectivele poliţiştilor rutieri, de asigurare a unui trafic rutier sigur în judeţul Constanţa, de reducere a accidentelor grave de circulaţie şi de descurajate a conduitei antisociale în trafic au fost atinse, astfel de acţiuni urmând a fi intensificate în perioada imediat următoare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii