Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:43 18 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetaţi de poliţiştii constănţeni pentru infracţiuni de fals de monedă

ro

16 Feb, 2012 22:36 634 Marime text

Unul din cei 5 suspecţi a fost deja reţinut pe bază de ordonanţă .

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului Operaţiuni Speciale Constanţa şi Garda de Coastă Constanţa, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au documentat şi probat activitatea infracţională a lui F. T. M., de 42 ani, din Constanţa, care în perioada ianuarie-februarie 2012 s-a asociat cu încă 4 persoane, printre care un cetăţean de origine albaneză, unii dintre aceştia cunoscuţi cu antecedente penale pentru infracţiuni de fals de monedă, în vederea falsificării şi punerii în circulaţie a unor cantităţi de valută şi lei.

În acest sens, suspectul a achiziţionat echipamentele necesare şi consumabilele aferente reproducerii monedei EURO cât şi a monedei româneşti, cu ajutorul cărora a efectuat mai multe mostre pentru o reproducere cât mai fidelă a elementelor de siguranţă a acestora.

Totodată, bărbatul a falsificat mai multe documente de identitate, certificate de naştere, căsătorie cât şi alte înscrisuri.

La data de 15.02.2012, ca urmare a percheziţiilor efectuate la domiciliul acestuia cât şi la un spaţiu închiriat de acesta din municipiul Constanţa, au fost identificate mai multe echipamente de editare şi multiplicare, o maşină tipografică şi un aparat de gravat cu laser, unităţi hard şi soft-ware, suporţi optici ce conţin modele de valori străine şi româneşti, peste 1000 holograme inscripţionate 50 EURO, hârtie şi folii de plastic specifice bancnotelor, mai multe cutii cu tuş şi cerneluri tipografice speciale.

Totodată, ca urmare a activităţilor desfăşurate, cel în cauză şi complicii lui au fost controlaţi în momentul în care intenţionau să părăsească ţara prin Punctul de Trecere a Frontiere Vama Veche, fiind depistaţi cu aproximativ 62.700 EURO, fără a o declara.

Faţă de acesta procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsificare de valori străine, deţinere de instrumente sau materiale cu scopul de a servi la falsificarea monedelor de hârtie româneşti sau străine, fals material în înscrisuri oficiale sub semnătură privată, deţinerea de echipamente în vederea contrafacerii mijloacelor de plată electronice, fapte prev.şi ped.de art.284, 285 C.P., art.282 C.P. şi art.25 din Legea nr.365/2002.

Faţă de bunurile identificate şi folosite de infractori, urmează a se dispune confiscarea specială a acestora, valorea totală fiind de aproximativ 200.000 EURO.

Ti-a placut articolul?

Comentarii