Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ IPJ - Joi, 01 Martie 2012

ro

01 Mar, 2012 19:43 887 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 7 acţiuni, fiind aplicate 33 sancţiuni în valoare totală de 30.080 lei.

În ceea ce priveşte faptele antisociale, în ultimele 24 de ore, poliţiştii au fost sesizaţi şi au constatat 7 evenimente.

Cercetat de poliţiştii de la investigarea fraudelor

Acţionând în baza programului Antifraudă şi a unor informaţii obţinute în procesul muncii, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, au extins cercetările în dosarul penal privind pe Ş. C. şi au documentat activitatea infracţională a lui M. I., de 42 ani, din comuna Oltina, sat Satu Nou, judeţ Constanta, care în calitate de asociat şi administrator al unei societăţi comerciale, în mod repetat, în perioada 2010-2011 a indus în eroare 4 societăţi comerciale, cu ocazia încheierii şi derulării unor contracte de vânzare-cumpărare, având ca obiect îngrăşăminte chimice şi seminţe folosite în activitatea agricolă, pentru care a emis file CEC şi bilete la ordin, pentru care nu avea disponibil bancar, prejudiciul total cauzat fiind în sumă de 1.500.000 lei.

Totodată, a contribuit la inducerea în eroare a două societăţi însuşindu-şi mărfurile livrate de către acestea, prejudiciul total cauzat fiind de 500.000 lei.

M. I. este cercetat în stare de reţinere sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune.

Flori confiscate de poliţiştii de la investigarea fraudelor

Acţionând în baza Programului Antifraudă, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, în colaborare cu DGIPI, au verificat punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Constanţa, administrată de un cetăţean turc, ocazie cu care s-a constatat că societatea comercializa flori, fără a deţine documente de provenienţă pentru întreaga cantitate de marfă.

Societatea a fost sancţionată contravenţional cu suma de 20.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legii nr 12/1990R, fiind confiscată cantitatea de 6130 fire lalele şi 1500 fire gerbera, în valoare totală de 12.500 lei.

Urmărit internaţional, depistat de lucrătorii Serviciului de Investigatii Criminale

La data de 29.02.2012, lucratorii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, Compartiment Criminalitate Transfrontalieră au identificat şi reţinut pe D. VANCEA-MARIAN, de 31 de ani, din Constanţa, pe numele căruia, la data de 03.02.2012, Curtea de Justiţie din Dresda, Germania a emis Mandat European de Arestare pentru comiterea infracţiunilor de "constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos prin utilizarea unui instrument de plată electronică, fără consimţământul titularului", fapte prevăzute de Codul Penal German şi pedepsite cu închisoare de până la 15 ani.

Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa - Secţia Penală, ce a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, începând cu data de 29.02.2012, fiind depus în Centrul de reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanta.

Suspecţi de spargerea unei farmacii, identificaţi de lucrătorii Secţiei 3 Poliţie Rurală Mangalia

În urma investigaţiilor şi verificărilor efectuate, lucrătorii Secţiei 3 Poliţie Rurală Mangalia au identificat şi depistat 3 tineri cu vârste cuprinse între 22 şi 23 de ani, din comuna Albeşti, judeţ Constanţa, suspecţi de sustragerea mai multor medicamente, din cadrul unei farmacii de pe raza localităţii.

Poliţiştii au stabilit că suspecţii au pătruns în incinta farmaciei din localitate, prin forţarea sistemelor de asigurare ale uşii de acces, faptă comisă în noaptea de 04/05 februarie a.c., de unde au sustras produse medicamentoase în valoare de peste 1000 lei, recuperate în proporţie de 85%.

Cei trei sunt cercetaţi în stare de libertate pentru furt calificat.

Tânăr cercetat de lucrătorii Secţiei 1 Poliţie Rurală Constanţa

La data de 29.02.2012, ora 14.00, lucrătorii Secţiei 1 Poliţie Rurală Constanţa au fost sesizaţi de către o persoană domiciliată în comuna Cumpăna, cu privire la faptul că, persoane necunoscute i-au sustras în noaptea de 28/29.02.2012 10 m liniari de gard din plasă de sârmă cât şi ţevile aferente, valoarea prejudiciului reclamat fiind de 200 lei.

În urma cercetărilor efectuate poliţiştii au identificat un tânăr de 18 ani, din localitate, suspect de comiterea furtului, totodată fiind recuperate şi bunurile sustrase.

Acestuia i-a fost întocmit dosar penal fiind cercetat în stare de libertate .

Depistaţi de lucrătorii Secţiei 8 Poliţie Rurală Băneasa, în timp ce transportau bunurile sustrase

La data de 29.02.2012, ora 17.00, lucrătorii Secţiei 8 Poliţie Rurală Băneasa au depistat în trafic, pe D.N.3, în localitatea Adamclisi, un tânăr de 28 ani, din comuna Deleni, sat Şipote care transporta cu un autoturism Dacia pick-up, o bucată de cablu telefonic din cupru, în lungime de 50 m.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că respectivul cablu a fost tăiat de către suspect, dintre două feţe de stâlp, amplasate pe un tronson dezafectat, dintre localităţile Floriile şi Ion Corvin.

De asemenea, s-a mai stabilit că la comiterea faptei au participat şi alţi doi tineri de 18 şi 33 de ani, din aceeaşi localitate, care se aflau în autoturism în momentul depistării.

Cercetarile continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cu suspecţii în stare de libertate.

ACTIVITATE RUTIERĂ

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate de către aceştia 339 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 50.000 lei.

La data de 29 februarie a.c., ora 13.00, în municipiul Constanţa, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 de producerea unui accident soldat cu victime.

Deplasându-se la faţa locului poliţiştii au constantat faptul că, B. MARIAN EUGEN, de 35 ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe strada I.L.Caragiale şi din cauza nerespectării distanţei între autovehicule în mers, a întrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de N. NICUŞOR, de 33 ani, din Constanţa.

Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a unui pasager din cel de-al doilea autoturism.

În urma recoltării probelor biologice de sânge s-a constatat că B. MARIAN EUGEN se afla sub înfluenţa substanţelor stupefiante respectiv a medicamentelor cu efecte similare acestora.

În jurul orei 18.30, B. MARIAN EUGEN a fost depistat din nou conducând un autoturism pe strada Eliberării, tot sub efectul substanţelor stupefiante respectiv a medicamentelor cu efecte similare acestora, fiind implicat într-un accident soldat doar cu pagube materiale.

Urmare a faptelor săvarşite, în cursul zilei de ieri s-a dispus reţinerea sa pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de arestare preventivă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii