Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ IPJ - Duminica, 07 Octombrie 2012

ro

07 Oct, 2012 22:02 1028 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 3 razii, 18 acţiuni, fiind aplicate 225 sancţiuni contravenţionale în valoare totală 62.210 lei.

Infracţiuni judiciare

La data de 7 octombrie a.c., ora 02.10, poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U 112 de către dispecerul de serviciu al unei societăţii de pază, cu privire la faptul că agenţii de pază au identificat o persoană de sex bărbătesc în interiorul unei unităţi comerciale situată de pe bulevardul I.C. Brătianu, din municipiul Constanţa.

Patrula de siguranţă publică deplasată la faţa locului a stabilit că este vorba de B. Cătălin, de 30 de ani, din Constanţa, iar la controlul corporal sumar efectuat, asupra acestuia au fost descoperite 23 cartele reîncărcabile sigilate, emise de diferiţi operatori de telefonie mobilă.

Pe parcursul verificărilor efectuate, în zona din apropierea societăţii comerciale au fost identificate 25 cartoane cu ţigarete diverse mărci.

Prejudiciul cauzat estimat la aproximativ 3500 lei a fost recuperat în totalitate, bunurile fiind predate reprezentantului unităţii comerciale.

În baza probatoriului administrat în cauză până la acest moment, suspectul a fost reţinut de poliţişti pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria în vederea sesizării instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru furt calificat.

Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor concrete în care s-a produs acest eveniment, iar la finalizarea investigaţiilor dosarul va fi înaintat cu propuneri corespunzătoare unităţii de parchet competente.

La data 6 octombrie a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Valu lui Traian, din cadrul Secţiei 1 Rurală, au efectuat o acţiune privind combaterea furturilor de materiale şi deşeuri feroase, ocazie cu care au depistat un minor de 14 ani, din Valu lui Traian, asupra căruia au fost găsite mai multe componente metalice, cu privire la care existau suspiciuni că provin la gardul de protecţie al autostrăzii A2.

Prejudiciul a fost estimat la valoarea de 2000 lei.

Cercetările sunt continuate de poliţişti cu suspectul în stare de libertate.

În cauză a fost întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 

ACTIUNI ALE POLIŢIEI CONSTĂNŢENE

La data de 5 octombrie a.c., poliţiştii din Murfatlar au organizat şi executat o acţiune pe teritoriul de competenţă, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor cu violenţă.

Cu ocazia acţiunii oamenii legii au controlat 12 unităţi de alimentaţie publică, au legitimat 27 persoane şi au condus la sediul unităţii de poliţie 5 persoane.

În urma activităţilor desfăşurate au fost constatate două infracţiuni, au fost aplicate 4 sancţiuni în valoare totală de 1750 lei, au fost soluţionate 2 dosare penale aflate în lucru.

La data de 6 octombrie a.c., poliţiştii din Năvodari au organizat şi executat o acţiune pe teritoriul de competenţă.

Cu ocazia acţiunii oamenii legii au controlat 23 unităţi de alimentaţie publică, au fost verificate 17 autoturisme, au legitimat 48 persoane şi au condus la sediul unităţii de poliţie 7 persoane.

În urma activităţilor desfăşurate au fost constatate două infracţiuni, au fost aplicate 10 sancţiuni în valoare totală de 2700 lei, au fost soluţionate 3 dosare penale aflate în lucru.

În perioada 06.10.2012, ora 16.00 - 07.10.2012, ora 02.00, poliţiştii Serviciului Rutier, în colaborare cu poliţiştii Biroului Rutier Constanţa, Biroului Rutier Medgidia şi Biroului Rutier Mangalia au organizat o acţiune pe linia disciplinării conducătorilor auto care conduc autovehicule aflându-se sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efecte psiho-active.

Pe parcursul acţiunii s-au derulat activităţi în zonele şi mediile de interes operativ, fiind constatate 15 - infracţiuni, din care1 (una) pentru conducere sub influenţa substanţelor cu efecte psiho-active, 7 pentru consum de alcool peste limita legală, 5 pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, 1 (una) pentru conducerea unui autovehicul în condiţiile suspendării exercitării acestui drept, iar o infracţiune pentru punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat.

Pe parcursul acţiunii au fost aplicate 330 sancţiuni contravenţionale, din care,218 pentru nepurtarea centurii de siguranţă, 7 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii, 16 pentru traversarea de către pietoni a părţii carosabile prin loc nepermis, iar 50 pentru alte abaterila codul rutier.

Totodată au fost reţinute 14 permise de conducereşi retrase25 certificate de înmatriculare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii