Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - IPJ

ro

20 Feb, 2012 19:22 783 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 3 infracţiuni astfel:

Transport ilegal de motorină în Portul Constanţa

În data de 19.02.2012, în jurul orelor 02.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Portul Constanţa un cetăţean român care transporta două tone de motorină cu un aviz de însoţire a combustibului ce fusese falsificat.

Poliţiştii de frontieră au verificat, pe drumul ce face legătura între porţile de acces numărul 3 şi 5 din Portul Constanţa, o autoutilitară înmatriculată în Bucureşti şi condusă de C.L. de 43 ani, domiciliat în municipiul Constanţa.

În urma controlului au fost descoperite în interiorul autoturismului cinci recipiente de metal şi unul de plastic, ce conţineau o substanţă lichidă cu miros de produs petrolier, precum şi o pompă electrică de scos combustibil.

Verificările au stabilit că substanţa lichidă este motorină, cantitatea totală depistată în autoutilitată fiind de 2.000 litri.

Şoferul a declarat că a cumpărat motorina de la o staţie de profil din Portul Constanţa, prezentând un aviz de însoţire a mărfii care prezenta indicii de falsificare.

Pentru continuarea cercetărilor poliţiştii de frontieră au reţinut autoutilitara întreaga cantitate de motorină şi pompa electrică, valoarea aproximativă a acestor bunuri fiind de 33.000 lei.

Pe numele C.L. a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals intelectual şi uz de fals.

Încălţăminte sport contrafăcută

În data de 19.02.2012, în jurul orelor 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat doi cetăţeni români care încercau să comercializeze mai multe perechi de încălţăminte sportivă susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pe raza localităţii Sarichioi din judeţul Tulcea, unde i-au identificat pe L.I. de 46 ani şi C.D. de 45 ani, care ofereau spre comercializare 39 de perechi de încălţăminte sport, susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală unor mărci renumite, pentru care nu au putut prezenta documente de provenienţă sau acordul titularilor mărcilor înregistrate.

Bunurile, în valoare totală de aproximativ 1.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării

Pe numele celor doi au fost întocmite lucrări penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998.

Plase de pescuit interzise de lege

În data de 19.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, au depistat doi cetăţeni români care pescuiau cu două plase interzise de lege.

Poliţiştii de frontieră au acţionat în zona canalului Iacubova unde i-au depistat pe Z.V. de 42 ani şi Z.C. de 19 ani, domiciliaţi în localitatea Chilia Veche, care pescuiau cu două setci din plasă.

Plasele de pescuit, în lungime de aproximativ 80 metri, au fost ridicate în vederea confiscării.

Pe numele celor în cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „producere, import, deţinere, comercializare sau utilizare de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial", faptă prevazută şi sanctionată de art. 64, lit. k din OUG 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii