Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:02 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

13 Jun, 2012 19:36 477 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 2 infracţiuni astfel:

Pistol confiscat pe plaja din 2 Mai

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat doi tineri care au executat focuri cu un pistol cu gaze pe plaja din staţiunea 2 Mai fără a respecta procedurile legale.

În data de 12.06.2012, în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră au primit o informare din partea lucrătorilor SCOMAR că pe plaja din staţiunea 2 Mai două persoane execută focuri de armă.

Echipa operativă deplasată la faţa locului i-a identificat pe I.R. de 33 ani şi L.D. de 20 ani, domiciliaţi în localitatea Limanu din judeţul Constanţa, care aveau asupra lor un pistol cu gaze marca „Walther" de calibru 9 mm.

Cei doi tineri au recunoscut că au executat mai multe focuri cu respectivul pistol în apropierea plajei, I.R. declarând că a dorit să-l instruiască pe prietenul său.

Verificările au stabilit faptul că au fost executate trei focuri cu respectivul pistol care aparţine lui I.R.

Persoana care deţine arma a prezentat un permis de port-armă care însă nu este vizat, în timp ce L.D. a declarat faptul că nu deţine niciun fel de permis de port-armă.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării pistolul, încărcătorul acestuia, 7 cartuşe de calibru 9 mm, un toc de piele şi permisul de port-armă, urmând a le preda pentru continuarea cercetărilor Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Constanţa.

Cei doi cetăţeni români vor fi cercetaţi sub aspectul săvârşirii infacţiunii de „uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 135 din Legea 295/2004 modificată şi completată.

Ţigarete nedeclarate la bordul navei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit într-o magazie a unei nave ancorate în Portul Constanţa, ascunse şi nedeclarate 25.000 de ţigarete netimbrate.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu reprezentanţi ai D.J.A.O.V. Constanţa şi ai Căpităniei Zonale Constanţa, au efectuat în data de 13.05.2012, în jurul orelor 02.30, controlul de intrare în ţară pentru o navă sub pavilion Panama care sosise în Portul Constanţa din direcţia Sierra Leone cu escală în Grecia.

În urma controlului au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, 25.000 de ţigarete netimbrate, care erau depozitate într-o magazie din prova navei.

Întreaga cantitate de ţigări, cu o valoare de aproximativ 14.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Comandantul navei, un cetăţean filipinez în vârstă de 47 ani, va fi cercetat pentru săvărşirea infracţiunilor de „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând cã acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia" şi „deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete", fapte prevăzute şi sancţionate de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006, privind Codul vamal al Romaniei modificată şi completată de O.U.G. 54/2010 şi art. 296, alin. l din Legea 571/2003 privin Codul Fiscal.

Prosoape susceptibile a fi contrafăcute

O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China în P.P.F. Constanţa Sud Agigea, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.

Containerul controlat în data de 13.06.2012, în jurul orei 14.30, sosise din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti şi era încărcat cu 8.260 de prosoape, reprezentând o marcă cunoscută, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Bunurile descoperite, cu o valoare de aproximativ 400.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea confiscării.

Pe numele administratorului societăţii comerciale, un cetăţean chinez, a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998 republicată.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Ti-a placut articolul?

Comentarii