Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coastă

ro

18 Jun, 2014 10:46 947 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Semiremorcă marca Schmitz furată din Italia, descoperită în P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în P.T.F. Negru Vodă o semiremorcă marca Schmitz, înmatriculată în Turcia, care figura ca fiind furată din Italia şi era condusă de un cetăţean turc.
 
În data de 17.06.2014, în jurul orei 01.00, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul turc M. ILKAY, în vârstă de 39 ani, care conducea un ansamblu auto, format din cap tractor marca Iveco şi semiremorcă marca Schmitz înmatriculate în Turcia.
În urma verificărilor s-a stabilit că semiremorca, încărcată cu 2.200 kilograme de polietilenă, figurează în baza de date ca fiind furată din Italia.
Conducătorul auto, angajat la o firmă de transport din Turcia, a declarat că a efectuat transportul fără a cunoaşte faptul că semiremorca figurează ca fiind furată.
Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat semiremorca, evaluată la aproximativ 7.000 de euro, la sediul P.T.F. Negru Vodă şi au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228 din Codul Penal.
 
Autoturism Ford cu acte false şi un Opel neînmatriculat, descoperite în Portul Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în Portul Constanţa un cetăţean român care conducea un autoturism marca Ford, pentru care a prezentat la control documente falsificate, respectiv un altul care se afla la volanul unui autoturism marca Opel, pentru care autorizaţia de circulaţie provizorie era expirată.
 
● În data de 17.06.2014, în jurul orei 09.15, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Constanţa au oprit pentru control, în zona porţii de acces nr. 5 din Portul Constanţa, un autoturism marca Ford Focus, înmatriculat în R. Bulgaria, condus de cetăţeanul român P.A., în vârstă de 26 ani.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică periodică al autoturismului şi asigurarea tip carte verde prezintă indicii de falsificare.
          Conducătorul auto, domiciliat în municipiul Constanţa, a declarat că a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean român fără a cunoaşte că respectivele documente sunt false.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 din Codul Penal.
 
● În aceeaşi zi, în jurul orei 18.40, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Constanţa au identificat, în incinta Portului Constanţa, un autoturism marca Opel Corsa, care avea autorizaţia de circulaţie provizorie expirată.
Şoferul, cetăţeanul român C.P., în vârstă de 47 ani, domicliat în judeţul Constanţa, este cercetat de poliţiştii de frontieră sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 334, alin. 1 din Codul Penal.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii