Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ - Miercuri, 30 Mai 2012

ro

30 May, 2012 20:20 736 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 6 acţiuni, fiind aplicate 67 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 13. 210 lei.

Infracţiuni judiciare

La data de 29 mai a.c., ora 03.30, patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 1 Poliţie a depistat pe M. A. A., de 16 ani, L. Vasile Bogdan, de 20 de ani, şi F. Gabriel, de 19 ani, toţi din municipiul Constanţa, în sarcina lor reţinându-se faptul că, prin forţarea sistemelor de închidere ale portierelor a şase autoturisme au sustras diverse bunuri.

Pe baza probatoriului administrat în cauză, la data de 29.05.2012 poliţiştii au reţinut cei trei suspecţi pe bază de ordonanţă, care au fost prezentaţi ulterior procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, în vederea sesizării instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Magistraţii constănţeni au admis solicitarea, fiind emise mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 10 zile pentru suspectul minor şi 15 zile pentru suspecţii majori, care au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Constanţa.

La data de 29 mai a.c., ora 06.00, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie cu sprijinul colegilor din cadrul Secţiilor 2, 3 şi 5, însoţiţi de o echipă tactică din cadrul S.I.R. Constanţa au executat 5 percheziţii domiciliare, acţiune ce a vizat opt persoane suspectate de comiterea unor furturi din autoturisme.

Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că suspecţii cu vârste cuprinse între 17 şi 39 de ani, sunt implicaţi în şapte furturi din autoturisme, fapte comise în perioada octombrie 2011-aprilie 2012, înregistrate iniţial cu autori necunoscuţi.

Prejudiciul total este de aproximativ 26.000 lei, recuperat în proporţie de 30%.

Pe baza probatoriului administrat în cauză, la data de 29.05.2012 poliţiştii au reţinut cei opt suspecţi pe bază de ordonanţă, iar în cursul acestei zile au fost prezentaţi procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, în vederea sesizării instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Urmare a activităţilor desfăşurate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, într-o cauză, privind furtul unui portofel din buzunar comis la data de 27.04.2012, în dauna unui bărbat din Bucureşti, faptă înregistrată iniţial cu autor necunoscut, a fost identificat ca suspect de comiterea acestei infracţiuni R. Ilmas, de 48 de ani, din Constanţa.

Cel în cauză a fost introdus pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Constanţa, urmând ca la data 30.05.2012, să fie prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, în vederea sesizării instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat.

La data de 29 mai a.c., poliţiştii Secţiei 2 Rurală Mihail Kogălniceanu au reţinut pe bază de ordonanţă şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv pe B. Ionuţ, de 22 de ani, din comuna Lumina, suspectat în comiterea a două furturi din locuinţe, în noaptea de 19/20.03.2011 respectiv 17/17.07.2011.

Prejudiciul total cauzat, în valoare de 2500 lei a fost recuperat parţial.

Cel în cauză urmează a fi prezentat, în cursul acestei zile, instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie cercetează în stare de libertate doi minori unul de 13 şi celălalt de 14 ani, care în cursul zilei precedente au fost depistaţi după ce au pătruns prin forţarea unei uşi de acces într-o locuinţa situată pe strada Samuel Micu, de unde au sustras mai multe bunuri.

La data de 29 mai a.c., patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 4 Poliţie, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că doi tineri umblau la capota protecţie motor a unui autoturism parcat pe strada Amzacea, care la vederea organelor de poliţie au fugit, reuşindu-se reţinerea unuia dintre ei, identificat ca fiind N. M. V., de 16 ani.

Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit faptul că suspectul împreună cu însoţitorul său de 19 ani au forţat capota cu intenţia de a sustrage acumulatorul autoturismului.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de furt calificat.

La data de 29.05.2012 poliţiştii Secţiei 3 Rurală Mangalia au fost sesizaţi cu privire la faptul că dintr-una din clasele Şcolii Generale din Pecineaga a fost sustras un telefon mobil ce aparţinea unui elev.

Cu ocazia cercetărilor efectuate au fost identificaţi ca suspecţi doi elevi din cadrul şcolii respective.

Prejudiciul estimat de partea vătămată este de 200 lei.

În cauza a întocmit dosar penal efectuându-se cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

La data de 29 mai a.c., poliţiştii Secţiei 3 Rurala Mangalia au fost sesizaţi de către un bărbat din localitatea Tuzla, judeţul Constanta, cu privire la faptul că în cursul nopţii de 27/28.05.2012, persoane necunoscute au intrat în locuinţa sa, şi i-au sustras suma de 56.700 lei, precum şi bijuterii.

În temeiul sesizării poliţiştii au demarat cercetările şi în aproximativ două ore au stabilit ca suspecţi de comiterea acestei fapte pe E. George, de 19 ani, rudă cu partea vătămată şi C. Constantin, de 25 de ani, ambii din Tuzla.

Pe parcursul cercetărilor prejudiciul a fost recuperat, suma de bani fiind identificată în locuinţa celui de-al doilea suspect, într-o borsetă ascunsă în soba uneia dintre camerele imobilului.

În cauza s-a întocmit dosar penal efectuându-se cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de furt între rude apropiate şi furt calificat.

La data de 29.05.2012, ora 22.45, poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că din curtea unei societăţi comerciale, situată pe bulevardul Aurel Vlaicu, mai multe persoane, sustrag bunuri pe care le încarcă într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria.

La faţa locului s-a deplasat o patrulă independentă mobilă din cadrul I.J.J. Constanţa, care efectua serviciul de patrulare pe raza Secţiei 5 Poliţie, care a identificat pe B. Ilie Lucian, de 23 de ani, din Constanţa, într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria, ce se afla parcat în dreptul societăţii respective.

Cu ocazia controlului efectuat în autoturism au fost găsite mai multe cabluri electrice cu inserţie din cupru, de diferite grosimi, având lungimea totală de 150 metri, o foarfecă mare pentru tăiat cablu, o rangă metalică, un prelungitor electric pe rolă şi suport, 10 tamburi mărimi diferite cu sârmă de cupru, bunuri pe care nu le putea justifica.

Echipa operativă din cadrul Secţiei 5 Poliţie care a preluat cercetările, a constatat faptul că în incinta societăţii au fost sparte trei magazii şi un atelier de bobinaj, de unde s-au sustras cabluri din cupru. Tot cu această ocazie s-a constatat faptul că în dreptul unde a fost identificat autoturismul, gardul societăţii este dislocat, unitatea fiind prevăzută cu pază umană.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Secţiei 5, urmând ca în funcţie de rezultatul investigaţiilor a se formula propuneri corespunzătoare, faţă de suspect unităţii de parchet competente.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii