Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ - Miercuri, 16 Mai 2012

ro

16 May, 2012 20:05 718 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 5 acţiuni, fiind aplicate 17 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.350 lei.

Infracţiuni judiciare

Urmare a activităţilor de investigare, desfăşurate de poliţiştii Secţiei 2 Rurală s-a reuşit identificarea unui tânăr de 17 ani şi administrarea probatoriului privind participarea acestuia la comiterea a două furturi din locuinţe pe raza comunei Lumina, fapte înregistrate iniţial cu autor necunoscut.

Astfel, în sarcina suspectului se reţine că la data de 26.04.2012 a sustras un laptop, o cameră foto şi un ceas, bunuri în valoare de 4500 lei, din locuinţa unei femei din comuna Lumina, iar la data de 14.05.2012 a sustras un laptop în valoare de 2.975 lei.

În ambele cazuri bunurile au fost recuperate şi predate părţilor vătămate.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii furt calificat în formă continuată, cu suspectul în stare de libertate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea investigaţiilor, dosarul să fie înaintat cu propuneri legale unităţii de parchet competente.

Poliţiştii Secţiei 2 cercetează în stare de libertate pe M. S. G., de 16 ani, din localitatea Cogealac şi M. Ş. L., de 14 ani din Cernavodă, care în cursul nopţii de 14/15.05.2012, au spart geamul lateral al portierei dreapta de la un autoturism parcat pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu şi din interior au sustras o bicicletă.

Poliţiştii Secţiei 4 cercetează în stare de libertate pe P. Constantin, de 20 de ani şi R. Marius Ionuţ, de 19 ani, care au sustras prin demontare un acumulator de la un autoturism parcat pe strada Topolog.

Poliţiştii din Năvodari cercetază în stare de libertate pentru furt pe A. Bitu, de 33 de ani, din localitate, suspectat că în seara zilei de 14.05.2012 a sustras bicicleta unui tânăr în timp ce se afla pe strada Meduzei, pe motiv că acesta avea la suspect o datorie mai veche, în suma de 20 lei.

Poliţiştii Biroului Investigarea Fraudelor din cadrul Poliţiei Municipiului Mangalia cercetează în stare de libertate pe C. Tudorel, de 43 de ani, din Mangalia, care în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din localitate, în perioada 2010 - 2012, a reţinut şi nu a virat la bugetul consolidat al statului, suma de 59.291 lei, reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă.

Accident de muncă

La data de 16 mai a.c., ora 10,30 poliţiştii din Murfatlar au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că, pe strada Matei Corvin, din localitate a avut loc un accident de muncă, în sensul că un mal de pământ din marginea unui sanţ excavat s-a prabusit peste un muncitor care executa lucrări de amenajare a sistemului de canalizare.

Deplasaţi la fata locului, poliţiştii au stabilit că este vorba de un bărbat, în varsta de 40 de ani, din comuna Ulieşti, judeţul Dâmboviţa, angajat al unei societăţi comerciale din Bucuresti, care presta lucrări de amenajare a reţelei de canalizare.

La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj al S.M.U.R.D., care după efectuarea manevrelor de resuscitare, soldate cu rezultat negativ, a constatat decesul bărbatului.

Cadavrul bărbatului a fost transportat la Morga Cimitirului Central Constanţa în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor decesului.

Cercetarilor vor fi continuate de catre poliţiştii din Murfatlar şi inspectori din cadrul I.T.M. Constanta, pentru a se stabili cauzele şi împrejurările concrete ale producerii acestui eveniment.

ACTIVITATEA RUTIERĂ

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate 286 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 44.875 lei.

Infracţiuni constatate

Poliţiştii Secţiei 1 au identificat în trafic, pe S. Egevit, de 34 de ani, conducea un autoturism fără a deţine permis.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

Poliţiştii Secţiei 2 Rurală au identificat în trafic, pe O. Ismail, de 32 de ani, al cărui număr provizoriu de înmatriculare era expirat din data de 17.01.2012.

În cauză a fost întocmit dosar penal, pentru nerespectarea dispoziţiilor OUG 195/2002 R.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii