Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa IPJ - Luni, 29 Octombrie 2012

ro

30 Oct, 2012 00:13 13209 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 7 acţiuni, fiind aplicate 32 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.650 lei.

Infracţiuni judiciare

La data de 28 octombrie a.c., ora 01,00 poliţiştii Postului Târguşor din cadrul Secţiei 2 Rurală Mihail Kogălniceanu, au efectuat un control la sistemul de pază de la parcul eolian din zona de competenţă, situat în extravilanul localităţii Vulturu, asigurat cu pază umană de la o societate de profil, ocazie cu care au identificat doi agenţi de pază aflaţi în serviciu, unul în post fix iar celălalt în patrulă mobilă.

Pe parcursul verificărilor, în portbagajul autoturismului, în locul destinat roţii de rezervă au fost găsiţi trei colaci de cablu din cupru în total aproximativ 30 de metri, dar şi un obiect de tăiat, toate acoperite cu haine şi pături.

În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti, s-a constatat că, materialele descoperite, provin din reţeaua de cabluri a societăţii comerciale ce administrează parcul eolian.

În baza materialului probator administrat în cauză până la acest moment, suspecţii au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, în vederea sesizării instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

La data de 27 octombrie a.c., poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi cu privire la faptul că în noaptea precedentă, la o unitate de alimentaţie publică din localitate, a avut loc un scandal.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că pe fondul consumului de alcool şi al unor discuţii în contradictoriu, între doi bărbaţi a izbucnit un conflict spontan, în urma căruia cei doi s-au lovit reciproc, aspect ce a condus la indignarea şi părăsirea localului de către ceilalţi clienţi.

Cei doi au fost scoşi din local de către agenţii unei firme de pază, aceştia continuând să se agreseze în stradă, generând indignarea cetăţenilor.

Având în vedere cele sesizate, în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, efectuându-se investigaţii sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice şi loviri şi alte violenţe.

Faţă de unul dintre participanţi a fost luată măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, în vederea sesizării instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

De asemenea fata de cel de-al doilea, s-a formulat propunere de arestare preventivă în lipsă întrucât acesta se sustrage urmăririi penale.

La data de 28 octombrie a.c., Poliţiştii din Istria au identificat pe C. Gheorghe, de 40 de ani, din satul Nuntaşi, suspectat de comiterea unui furt din locuinţa unui consătean, faptă înregistrată cu autori necunoscuţi la data de 14/15.04.2012. Prejudiciul produs în valoare de 400 lei a fost recuperat în totalitate.

ACTIVITATEA RUTIERĂ

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate de către aceştia 150 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 34.755 lei.

Accidente rutiere

La data de 28 octombrie a.c., Poliţiştii Serviciului Rutier au fost sesizaţi că, în jurul orei 12.00, în municipiul Constanţa, a avut loc un accident rutier, soldat cu victime.

În urma investigaţiilor, s-a constatat că I. Margareta a condus un autoturism pe strada Războieni, şi ajungând la intersecţia străzilor Maramureş şi Chiliei, opreşte la indicatorul de Oprire, moment în care minorul A. Z., de 8 ani, care conducea o bicicletă pe str. Chiliei, dinspre strada Ion Raţiu a efectuat viraj la stânga pentru a intra pe strada Războieni, moment în care loveşte autoturismul oprit în partea dreaptă faţă. În urma impactului a rezultat accidentarea uşoară a biciclistului.

Infracţiuni rutiere

Poliţiştii Serviciului Rutier cercetează în stare de libertate pe P. M. Eduard, de 21 de ani, din Năvodari, care a condus un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, (0,49 mg/l alcool pur in aerul expirat).

Poliţiştii Serviciului Rutier cercetează în stare de libertate pe I. P. Bogdan, de 21 de ani, din Constanţa, care a condus un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, (0,58 mg/l alcool pur in aerul expirat).

Poliţiştii Serviciului Rutier cercetează în stare de libertate pe L. Nicolae, de 48 de ani, care a condus o autoutilitara înmatriculată în Spania, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice (0.86 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Poliţiştii Serviciului Rutier cercetează în stare de libertate pe B. Valentin, de 26 de ani, din Valu lui Traian, suspectat că a condus un autoturism, având acest drept suspendat, iar autoturismul neînmatriculat.

Poliţiştii Secţiei 1 Rurală cercetează în stare de libertate pe L. Mihai, de 25 de ani din Constanţa, care a condus un autoturism, având acest drept suspendat.

Poliţiştii Secţiei 1 Rurală cercetează în stare de libertate pe C. Sercin, de 25 de ani din Valu lui Traian, care a condus un autoturism, având acest drept suspendat.

Poliţiştii Secţiei 1 Rurală cercetează în stare de libertate pe I. Denis, de 24 de ani din Valu lui Traian, care a condus un autoturism, fără a poseda permis de conducere şi aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice (0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Poliţiştii Secţiei 6 Rurală cercetează în stare de libertate pe C. R. Nicolae, de 40 de ani, care conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice (0.89 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii