Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ - Luni, 14 Mai 2012

ro

14 May, 2012 23:23 830 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 6 acţiuni, fiind aplicate 33 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 9.130 lei.

Infracţiuni judiciare

Urmare a activităţilor de investigare, desfăşurate de poliţiştii Secţiei 9 Rurală într-o cauză privind un scandal produs pe raza localităţii Independenţa, şi în baza probatoriului administrat, la data de 13 mai a.c., C. Gabriel a fost prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa în vederea sesizării instanţei de judecată pentru luarea măsurii arestării preventive, solicitare care a fost admisă de magistraţi care au dispus arestarea pe o perioadă de 29 de zile a suspectului, pentru infracţiunile de violare de domiciliu, distrugere şi loviri sau alte violenţe.

Reamintim că la data de 12.05.2012, ora 02.00, poliţiştii Secţiei 9 Rurală au fost sesizaţi cu privire la existenţa unui scandal în curtea unei familii din localitatea Independenţa. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit, în urma investigaţiilor efectuate că o persoană, identificată ulterior ca fiind C. Gabriel, a pătruns în curtea reclamanţilor, în două rănduri, le-a spart ferestrele de la locuinţă şi i-a agresat fizic.

Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa cercetează în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, pe A. M., de 15 ani, din Constanţa, suspectat de faptul că în ziua de 13.05.2012, în jurul orei 09.30, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, a smuls de la gâtul unei femei un lănţişor în greutate de 6-7 grame, în valoare de 700 lei.

Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspectului şi luarea măsurilor legale ce se impun.

Poliţiştii Secţiei 2 cercetează în stare de libertate pe D. Iumut, de 18 ani şi I. J., de 17 ani, suspectaţi că în ziua de 13.05.2012 au sustras bunuri dintr-un magazin aflat în incinta unui hypermarket din municipiul Constanţa. Cei doi suspecţi au fost surprinşi de personalul de pază când încercau să sustragă două jocuri de rummy.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii din Eforie cercetează în stare de libertate pe I. Umiş, de 34 de ani, D. Filis, de 18 ani şi A. Mirela, de 32 de ani, care în ziua de 13.05.2012 au fost surprinse pe acoperişul un restaurant din Eforie Sud, aflat în degradare, încercînd să sustragă un luminator metalic.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat.

La data de 13 mai a.c., ora 10.34 poliţiştii din Medgidia au fost sesizaţi de o tânără de 28 de ani din Hârşova, cu privire la faptul că a fost victima unui viol şi că se află în zona Barăcilor CFR de pe strada Silozului din localitate.

Având în vedere sesizarea o patrulă de siguranţă publică s-a deplasat în zona indicată, dar persoana nu a fost identificată, motiv pentru care a fost apelată pe numărul de telefon de pe care a fost făcută sesizarea la 112 şi i s-a spus să precizeze locul exact unde se află şi că trebuie să îi însoţească la Poliţia Municipiului Medgidia pentru a formula plângere penală pentru viol şi a da detalii cu privire la eveniment. Persoana nu a fost identificată în zona precizată şi nici nu s-a prezentat la sediul unităţii de poliţie, fapt pentru care a fost apelată din nou pe acelaşi număr de telefon, dar acesta era închis şi nu s-a mai putut lua legătura telefonică cu aceasta.

Demarând verificările în această cauză poliţiştii au stabilit că după ce a sesizat Poliţia Medgidia că este victima unei infracţiuni de viol, persoana a luat un taxi şi s-a deplasat în localitatea Hârşova, unde împreună cu soţul său, s-a deplasat la Poliţia Oraşului Hârşova, unde au depus o plângere penală, ulterior aceasta şi actele premergătoare întocmite ajungând la organul de poliţie prim sesizat, şi anume Poliţia Medgidia.

Reclamanta a precizat că în noaptea de 12/13.05.2012, în jurul orei 02.00, în timp ce se afla la domiciliul său din localitatea Hârşova a venit un cunoscut, care a pătruns fără drept în locuinţa sa, a luat-o cu forţa, a urcat-o într-un autoturism, după care au plecat spre Medgidia, iar la ieşirea din localitatea Hârşova în apropierea unei păduri, a fost violată de acesta în interiorul autoturismului. După ce au întreţinut relaţii sexuale împotriva voinţei sale, şi-au continuat deplasarea spre municipiul Medgidia, unde în jurul orei 06.00 au ajuns la locuinţa mama reclamantei. În continuare, tânăra a mai declarat că în jurul orei 10.00 în timp ce era singură la locuinţa mamei sale a venit un văr al primului individ, a luat-o cu forţa din locuinţă, a urcat-o într-o autoutilitară şi a condus-o la locuinţa acestuia din municipiul Medgidia, unde au întreţinut relaţii sexuale împotriva voinţei acesteia.

Pe parcursul cercetărilor reclamanta a fost condusă la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Constanţa, unde a fost examinată din punct de vedere medico-legal, fiind formulate următoarele concluzii preliminare : ,, Nu prezintă leziuni de violenţă pe cap, trunchi şi membre şi la nivelul regiunii genitale şi anale. ,,

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor comiterii aspectelor sesizate, precum şi a stabili dacă acestea au suport real, urmând ca la finalizarea investigaţiilor, dosarul să fie înaintat cu propuneri legale unităţii de parchet competente.

ACTIVITATEA RUTIERĂ

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate 237 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 59.465 lei.

Infracţiuni constatate

Poliţiştii Serviciului Rutier au identificat în trafic, pe DN.39, pe P. Dan, de 32 de ani, care conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice (fiind înregistrat la examinarea cu aparatul etilotest cu valoarea de 0,47 alcool pur în aerul expirat).

Poliţiştii Serviciului Rutier au identificat în trafic, în municipiul Constanţa, pe G. George-Cristian, de 28 de ani, care conducea un autoturism în condiţiile în care avea suspendat acest drept.

Poliţiştii Secţiei 1 Rurală au identificat în Valul lui Traian, pe B. Nicuşor Cătălin, de 24 de ani, care aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a condus un autoturism şi a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

Poliţiştii Secţiei 4 Rurală au identificat în trafic, pe raza localităţii Cobadin, pe R. B. Nicolae, de 27 de ani, care conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii Secţiei 7 Rurală au identificat în trafic, pe raza localităţii Ciobanu, pe N. Aurelian, de 35 de ani, care, fără a deţine permis, a condus un autoturism ale cărui serii (şasiu şi motor), nu corespundeau cu cele din certificatul de înmatriculare.

În cauză a fost întocmit dosar penal, pentru nerespectarea dispoziţiilor OUG 195/2002 R.

Poliţiştii Secţiei 7 Rurală au identificat în trafic, pe raza localităţii Pantelimon, pe S. Daniel, de 38 de ani, care conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a refuzat recoltarea de probe bilogice în vederea stabilirii alcolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, pentru nerespectarea dispoziţiilor OUG 195/2002 R.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii