Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:35 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ - Joi, 24 Mai 2012

ro

24 May, 2012 22:39 645 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 5 acţiuni, fiind aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2. 700 lei.

Infracţiuni judiciare

Urmare a activităţilor de investigare desfăşurate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, în cauzele de furt comise de autori necunoscuţi din locuinţe aflate pe raza municipiului, a fost probată activitatea infracţională privind pe Ş. Doru, de 23 de ani, din Constanţa.

Astfel, în sarcina suspectului s-a reţinut participarea la comiterea a trei infracţiuni de furt comise la datele de 11.11.2011, 01.04.2012 şi 28.04.2012 din locuinţele a trei constănţeni, reuşindu-se totodată şi recuperarea a 10% din prejudiciul în valoare de 15000 lei.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată, cu suspectul în stare de libertate, în vederea recuperării integrale a prejudiciului şi tragerea acestuia la răspundere penală.

Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa au reuşit, în urma cercetărilor efectuate, să identifice doi minori, unul în vârstă de 13 ani, din localitatea Runcu, judeţul Constanţa şi cel de-al doilea în vârstă de 15 ani, din Constanţa, ca fiind suspecţi de comiterea unei tâlhării comise în noaptea de 25/26.04.2012.

În sarcina celor doi minori s-a reţinut faptul că, în seara respectivă aflându-se pe o alee din parcul central din municipiul Constanţa au deposedat un bărbat de o borsetă ce conţinea 520 de lei şi acte personale.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt tâlhărie.

La data de 23 mai a.c., poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Constanţa, au organizat şi desfăşurat, pe raza municipiului Constanţa, o acţiune pe linia combaterii traficului cu autoturisme furate din străinătate, ocazie cu care au identificat şi ridicat două autoturisme, unul cu privire la care existau date că prezintă suspiciuni de modificare a seriei de şasiu şi ar fi sustras din străinătate şi un altul înmatriculat în Bulgaria, pentru care au fost prezentate acte de înmatriculare, corespunzătoare plăcilor de înmatriculare montate pe autoturism, dar emise pentru altă serie de şasiu, ceea ce a creat suspiciuni, privind autenticitatea seriei poansonate pe autoturism.

Cele două autoturisme ridicate au fost indisponibilizate, urmând a fi verificate la R.A.R. şi la reprezentanţele mărcilor pentru a fi identificate şi a se stabili provenienţa.

Deasemenea, tot pe parcursul acţiunii poliţiştii au ridicat şi indisponibilizat la sediul I.P.J. Constanţa, un autoturism care figura declarat ca fiind sustras la data de 11.10.2011 din Spania.

În cauză se desfăşoară cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăinuire la furt calificat, uz de fals şi punere în circulaţie a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, totodată derulându-se activităţi pentru recuperarea autoturismului sustras de către autorităţile spaniole, în vederea restituirii părţii vătămate.

Persoane dispărute identificate de poliţişţii constănţeni

Poliţiştii Secţiei 4 informează că au fost depistaţi şi identificaţi trei minori, C. A. G., M. A. A., ambele în vârstă de 14 ani şi minorul L. D. M., de 15 ani, plecaţi voluntar de la domiciliu.

Minorii au fost reintegraţi familiilor, solicitându-se totodată revocarea urmăririi acestora.

 

ACTIVITATEA RUTIERĂ

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate 366 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 49.500 lei.

Bărbat urmărit general, depistat de poliţiştii rutieri.

La data de 23 mai a.c., ora 14.30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Constanţa, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe DN 39 la km 36, au oprit şi scos din trafic pentru control o autoutilitară condusă de S. Gheorghe, de 36 de ani, din localitatea Vidra, judeţul Vrancea.

În urma verificărilor efectuate în evidenţele poliţiei cu privire la ocupanţii autoutilitarei, poliţiştii au constatat faptul că pe numele pasagerului V. Maricel, de 40 de ani, din localitatea Vidra, judeţul Vrancea, era emisă de către I.P.J. Vrancea dispoziţie de urmărire, acesta fiind condamnat la 3 ani de închisoare pentru săvarşirea infracţiunii de furt.

Persoana în cauză a fost introdusă în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii