Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ - Joi, 22 Martie 2012

ro

23 Mar, 2012 00:02 1064 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat o razie, 3 acţiuni, fiind aplicate 9 sancţiuni în valoare totală de 2.000 lei.

Infracţiuni judiciare

Polţiţiştii Secţiei 2 Rurală cercetează în stare de reţinere pentru 24 ore pe P. Asan, de 19 ani şi P. M., de 17 ani, ambii din localitatea Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, suspectaţi că împreună cu alte două persoane, au sustras în perioada 05.03-19.03.2012, din imobilul unui bărbat din Mihail Kogălniceanu, bunuri în valoare de 13.000 lei, faptă înregistrată iniţial în evidenţe cu autori necunoscuţi.

Pentru documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor, poliţiştii au efectuat percheziţii la două imobile din municipiul Medgidia, ocazie cu care au recuperate bunuri constând în aparatură electronică, telefoane mobile, bijuterii şi parfumuri, reprezentând 50% din valoarea prejudiciului.

Cei doi suspecţi vor fi prezentaţi în cursul acestei zile procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa în vederea sesizării instanţei de judecată cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive.

Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa cercetează în stare de libertate pe S. Ghiorghiţă Ionuţ, de 21 de ani şi B. Andrei Alexe, de 21 de ani, ambii din municipiul Piatra Neamţ, suspectaţi că în ziua de 21.03.2012, prin folosirea de chei potrivite au pătruns într-un apartament situat într-un imobil de pe Aleea Căprioarei din Constanţa închiriat de către o tânără, din oraşul Babadag, iar din interior au sustras 40 gr. bijuterii din aur şi două laptop-uri m, în valoare de 8.500 lei.

Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând ca la finalizarea investigaţiilor, dosarul să fie înaintat cu propuneri corespunzătoare unităţii de parchet competente.

Poliţiştii din Cernavodă cercetează în stare de libertate pe P. Dragoş, de 20 ani, din localitate, care în ziua de 21.03.2012, ora14.30, i-a sustras unui tânăr de 20 de ani, din Cernavodă, un telefon mobil în valoare de 400 lei.

Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că în urma unei discuţii purtate între cei doi ca urmare a unei datorii neachitate de reclamant, suspectul i-a luat acestuia din mână telefonul, spunându-i că îi va restitui telefonul după achitarea datoriei.

Prejudiciul în valoare de 400 lei,a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate.

Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând ca la finalizarea investigaţiilor, dosarul să fie înaintat cu propuneri corespunzătoare unităţii de parchet competente.

Poliţiştii din Eforie cercetează în stare de libertate pe I. Emram, de 23 de ani, O. Bobi Ilie, de 21 de ani, C. Bogdan Ionuţ, de 22 de ani şi I. Gervin, de 23 de ani, toţi din Eforie Sud, suspectaţi că în perioada 12.03-20.03.2012, au sustras un număr de 6 stâlpi ornamentali din fontă, în valoare de 1.227,19 lei, de pe raza oraşului Eforie Nord.

Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii Secţiei 3 Rurală cercetează în stare de libertate pe R. V. I., de 17 ani, din localitatea Săcele, suspectat că în noaptea de 20/21.03.2012, a sustras din curtea unui localnic din Tuzla, 15 ţevi metalice, în valoare de 500 lei.

Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

ACTIVITATEA RUTIERĂ

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate de către aceştia 323 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 53.300 lei.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident soldat cu victime.

La data de 21 martie a.c., ora 17.40, în municipiul Constanţa, I. Aurel, de 38 de ani, din Constanţa, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, a condus o autoutilitară pe bulevardul Aurel Vlaicu şi ajungand în zona Campusului „Ovidius", din cauza neatenţiei în conducere a pătruns pe trotuar şi a accidentat grav pe A. Ela Loredana, de 22 de ani, care se deplasa regulamentar.

După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiei, fiind imobilizat la aproximativ 500 de metri.

Cel în cauză a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, pe bază de ordonanţa, urmand să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Infracţiuni rutiere

La data de 21 martie a.c., ora 13.40, în municipiul Constanţa, a fost depistat numitul O. Gheorghe, de 40 de ani, din Constanţa, conducând un autoturism pe bulevardul I.C. Brătianu, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii