Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ - Joi, 05 Aprilie 2012

ro

06 Apr, 2012 00:15 1315 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 2 razii şi 2 acţiuni, fiind aplicate 26 sancţiuni în valoare totală de 6.160 lei.

Infracţiuni judiciare

La data de 1 aprilie a.c., ora 20.57, poliţiştii Secţiei 4 Rurală au fost sesizaţi prin apel de urgenţă 112, cu privire la faptul că în centrul localităţii Tortoman, judeţul Constanţa a avut loc un scandal între mai multe persoane, două dintre el fiind transportate la două unităţi spitaliceşti pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat faptul că în incinta unui bar a izbucnit un scandal spontan între trei fraţi cu vârste cuprinse între 22 şi 28 de ani, din localitatea Tortoman şi un grup de patru persoane din municipiul Medgidia cu vârste cuprinse între 28 şi 38 de ani. Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că cei din urmă au fost agresaţi fizic de către cei trei fraţi, care pe fondul consumului de băuturi alcoolice au început să - i lovească cu pumnii şi picioarele, provocând şi distrugeri în incinta barului, distrugând mai multe mese din lemn, spărgând două geamuri de la uşa de intrare în bar, precum şi mai multe sticle şi pahare, provocând un prejudiciu de aproximativ 2000 lei unităţii comerciale.

Pe parcursul cercetărilor s-a mai stabilit că cele patru persoane din Medgidia au fugit spre ieşirea din localitatea Tortoman, iar C. Cătălin, unul dintre agresori a plecat după acestea, şi, ajungându-le, i-a lovit pe N. R., de 37 de ani şi M. C. de 35 de ani, cu un băţ în zona capului, aceştia fiind transportaţi la Spitalul municipal Medgidia cu ambulanţa, stabilindu-se următorul diagnostic « traumatism cranio cerebral acut închis, plagă frontal parietală zona mediană», pentru primul care a refuzat internarea şi « traumatism cranio cerebral acut deschis, plagă contuză parietal dreapta, hematom parietal drept», pentru cel de-al doilea care a şi a fost transportat la Secţia neurochirurgie din cadrul Spitalului judeţean Constanţa .

După altercaţie cei trei agresori au fugit de la locul faptei aceştia fiind depistaţi ulterior.

În urma examinarii medico-legale a părtii vătămate M. C., s-a stabilit că aceasta prezintă leziuni traumatice ce au pus în primejdie viaţa persoanei.

Având în vedere aceste aspecte, în cauză conturându-se indicii cu privire la comiterea infracţiunii de tentativă la omor calificat, dosarul penal constituit a fost declinat spre competentă soluţionare Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

La data de 3 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale au prezentat cei trei suspecţi procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, care au dispus reţinerea acestora pe o perioadă 24 de ore, fiind cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice, loviri şi alte violenţe, iar pentru C. Cristian, reţinându-se şi tentativă de omor calificat.

În prezent cei trei suspecţi se află depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa, după ce în cursul zilei de 04.04.2012, au fost prezentaţi Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă, solicitare ce a fost admisă de magistraţi, pe numele acestora fiind emise mandate pe o perioadă de 29 de zile.

La data de 4 aprilie a.c., ora 08.10, poliţiştii din Medgidia au fost sesizaţi de către un bărbat de 44 de ani, cu privire la faptul că nu poate folosi autoturismul personal pentru a se deplasa cu acesta, întrucât conducătorul unei autoutilitare a parcat autovehiculul în aşa fel încât a făcut imposibilă deplasarea a două maşini.

Poliţiştii deplasaţi la fata locului au identificat conducătorul autoutilitarei căruia i s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru nerespectarea dispoziţiilor prevăzute de art. 92 al 4 din OUG 195/2002 (sancţionează cu închisoare de la 3 luni la 2 ani, sau cu amendă, blocarea cu intenţie a drumului public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la liberă circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic ).

La data de 4 aprilie a.c., ora 17.00, patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Cernavodă, a depistat şi scos din trafic pe DJ. 225 pe raza localităţii Mircea-Vodă un atelaj-hipo, condus de C. Viorel George, de 26 de ani din localitate, însoţit de T. Laurenţiu, de 35 de ani, din Tulcea.

Cu ocazia verificării atelajului poliţiştii au stabilit că persoanele în cauză transportau 10 spalieri din beton, cu privire la care existau suspiciuni că au fost sustraşi de pe plantaţia de viţă de vie aparţinând Fermei nr. 7 a unei societăţi comerciale din Medgidia.

Prejudiciul estimat la valoarea de 100 lei a fost recuperat.

Cercetările sunt continuate, faţă de persoanele în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

La data de 4 aprilie a.c., un echipaj mixt format poliţişti din cadrul Biroului de Siguranţă Publică al Poliţiei Municipiului Medgidia, lucrători din cadrul Detaşamentul 7 Jandarmi Medgidia şi lucrători din cadrul Poliţiei Locale Medgidia, aflat în serviciul de patrulare în zona Stadionului municipal a prins în flagrant pe D. Nicolae, de 20 de ani, care a sustras 21 m ţeavă din balustrada împrejmuitoare a tribunelor stadionului.

În urma verificărilor efectuate asupra suspectului au fost găsite două pânze de bomfaier şi doi saci de rafie goi în care urma să pună bucăţile de ţeavă după ce le tăiau în bucăţi mai mici, pentru a le valorifica la un centru de colectare a deşeurilor feroase.

Prejudiciul cauzat urmează a fi comunicat ulterior de către administratorul stadionului.

Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că la comiterea faptei a mai participat un tânăr de 20 de ani. Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

La data de 5 aprilie a.c., în jurul orei 01.10, un echipaj mixt format din lucrători din carul Biroului de Siguranţă Publică al Poliţiei Municipiului Medgidia, lucrători din cadrul Detaşamentului 7 de Jandarmi Medgidia şi lucrători din cadrul Poliţiei Locale Medgidia au oprit şi scos din trafic pe strada Republicii din Medgidia un autoturism în care se aflau numiţii : I. Guner, de 22 de ani, B. Florin, de 25 de ani, D. Nicuşor, de 21 de ani, toţi din localitatea Cobadin.

În urma controlului efectuat în portbagajul autoturismului a fost găsit un capac de canalizare aparţinând S.C. RAJA S.A., care a fost sustras de pe strada Vasile Lupu, de sub podul de cale ferată. Valoarea prejudiciului este de aproximativ 150 lei, şi a fost recuperată.

Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

În data de 04.04.2012 în intervalele orare 0600 - 0800 şi 1200 - 1400 poliţiştii Secţiei 4, în colaborare cu lucrători din cadrul G.M.J. Constanţa, Garda de Coastă Constanţa, Biroul Poliţiei Rutiere Constanţa, şi Poliţia Locală Constanţa, sub coordonarea şefului Poliţiei Municipiului Constanţa, au organizat şi executat o razie pe teritoriul de competenţă.

Cu ocazia acţiunii au fost controlate 215 autoturisme, legitimate 245 persoane, 8 infracţiuni constatate, 7 persoane sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 3240 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 R (6), respectiv OUG 195/2002 (1).

Astfel, ca urmare a acţiunii poliţiştii Secţiei 4 cercetează în stare de libertate pe A. Ionel, de 31 de ani, I. Sinan, de 48 de ani, I. Baeram, de 43 de ani, L. Nicolae, de 25 de ani, C. Cristian, de 28 de ani, M. Ştefan Dorin, de 42 de ani, toţi din Constanţa, M. Nicu, de 32 de ani, din Techirghiol, care au fost depistaţi având în autoturisme fiecare câte o bâtă din lemn sau cuţite de bucătărie, iar G. Cosmin, de 31 de ani şi M. Aidar, de 29 de ani, din Constanţa, câte o toporişcă metalică.

Tot la data de 4 aprilie a.c., între orele 06.00 - 09.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, sprijiniţi de lucrători din cadrul G.M.J. Constanţa, împreună cu reprezentanţi Regiei judeţene de distribuţiei a apei au desfăşurat o acţiune privind branşările ilegale la reţeaua de apă în zona cuprinsă între străzile Semănătorului -N. Grigorescu -Răsăritului -Delfinului.

Cu ocazia acţiunii au fost verificate 25 de imobile, aplicate 13 sancţiuni în valoare de 520 lei, pentru nerespectarea dispoziţiilor OUG nr. 97/2005, fiind descoperite totodată 6 branşări ilegale la reţeaua de distribuţie a apei necontorizate de către reprezentanţii unităţii de profil, motiv pentru care s-a procedat la debranşarea acestor instalaţii artizanale, concomitent cu securizarea conductei principale de alimentare cu apă potabilă din zonă.

O acţiune similară a fost organizată şi în această dimineaţă zonele vizate fiind cuprinse între străzile B.P. Haşdeu şi Poporului din municipiul Constanţa.

ACTIVITATEA RUTIERĂ

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate 351 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 43.865 lei.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier

Serviciul Rutier informează că în ziua de 04.04.2012, în jurul ori 17.45, în municipiul Constanţa, B. Cătălin, de 21 de ani, din Constanţa, a condus un autoturismul pe strada Peneş Curcanul şi ajungând în zona unui imobil, surprinde şi accidentează minora C. D., de 13 ani, care a pătruns pe partea carosabilă, din partea dreaptă a conducătorului auto. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a minorei, care a rămas internată cu diagnosticul «fractură treime distală ambele oase gambă dreapta». După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind ulterior depistat în jurul orelor 18.40.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

Infracţiuni rutiere

Poliţiştii din Medgidia cercetează în stare de libertate pe A. Marian, de 21 de ani, care în ziua de 04.04.2012 a fost depistat în trafic în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

Poliţiştii din Murfatlar cercetează în stare de libertate pe S. Ovidiu, de 30 de ani, din Murfatlar, care în noaptea de 03/04.04.2012 a fost depistat în trafic în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

Poliţiştii din Techirghiol cercetează în stare de libertate pe N. Zaharia Constantin, care în noaptea de 03/04.04.2012 a fost depistat în trafic în timp ce conducea un autoturism având suspendat acest drept.

Poliţiştii Secţiei 3 Rurală Mangalia cercetează în stare de libertate pe G. Daniel, de 22 de ani, care în noaptea de 03/04.04.2012 a fost depistat în trafic în timp ce conducea un autoturism având suspendat acest drept.

Poliţiştii Secţiei 5 Rurală Cogealac cercetează în stare de libertate pe G. Nicolae, din localitatea Tariverde, judeţul Constanţa, care în ziua de 04.04.2012 a fost depistat în trafic în timp ce conducea un tractor fără a poseda permis de conducere.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii