Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa - Vineri, 12 Octombrie 2012

ro

13 Oct, 2012 00:26 897 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 4 acţiuni, fiind aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.850 lei.

Infracţiuni judiciare

În cursul zilei precedente doi suspecţi, în sarcina cărora au fost reţinute două tentative la infracţiunea de furt calificat, au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă magistraţilor Judecătoriei Constanţa.

În urma analizării materialului probator administrat în aceste cauze, magistraţi au decis arestarea preventivă a lui T. Mustan, de 37 de ani, din Cobadin, judeţul Constanţa, şi S. M. Ioan, de 26 de ani, din Constanţa, pentru o perioadă de 29 de zile.

Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor, urmând ca la finalizarea investigaţiilor dosarele să fie înaintate cu propuneri corespunzătoare unităţii de parchet competente.

Reamintim cele două cazuri:

La data de 10 octombrie a.c., la ora 19.00, poliţiştii Secţiei 1 au organizat o acţiune pe linia combaterii furturilor din ATM -urile, aparţinând unităţilor bancare de pe raza de competenţă, ocazie cu care au prins în flagrant pe T. Mustan, de 37 de ani, C. Marian, de 26 de ani şi C. E. Alberto, de 26 de ani, toţi din localitatea Cobadin, judeţul Constanţa, în timp ce încercau să sustragă bani dintr-un astfel de dispozitiv situat pe bulevardul Mamaia, din municipiul Constanţa.

La data de 10 octombrie a.c., la ora 19.00, poliţiştii Secţiei 3 au organizat o acţiune sub coordonarea Poliţiei Municipiului Constanţa, pe linia combaterii furturilor din ATM -urile, aparţinând unităţilor bancare de pe raza de competenţă, ocazie cu care au prins în flagrant pe S. M. Ioan, de 26 de ani, din Constanţa, în timp ce încerca să sustragă bani dintr-un astfel de dispozitiv situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, din municipiul Constanţa.

Şi poliţiştii din Medgidia cercetează în stare de arest preventiv, pe B. Răzvan, de 20 de ani, din localitate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Tânărul a fost prezentat în cursul zilei precedente Judecătoriei Medgidia, unde s-a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 29 de zile.

Reamintim că la data de 10 octombrie a.c., în urma activităţilor de investigare desfăşurate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale, din cadrul Politiei Municipiului Medgidia, a fost depistat B. Răzvan, de 20 de ani, din localitate, care se sustrăgea urmăririi penale.

Tânărul este cercetat în cinci dosare penale, suspectat de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat având ca obiect sustragerea de telefoane mobile, fapte comise în perioada 4.10.2012 - 9.10.2012.

Poliţiştii Secţiei 9 Rurală cercetează în stare de libertate pe R. Florin, de 33 de ani, N. Vasile Claudiu, de 19 ani, D. Vasile Claudiu, de 34 de ani, B. Alin, de 34 de ani şi Ş. Vasile, de 28 de ani, suspectaţi că în ziua de 10.10.2012 au sustras 100 metri ţeavă cu diametru de 120 cm., în valoare de 30.000 lei, din extravilanul localitatea Comana, judeţul Constanţa, proprietatea A.N.I.F.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat.

Poliţiştii Secţiei 1 cercetează în stare de libertate pe S. Gian, de 41 de ani, din Constanţa, care în ziua de 11.10.2012 a fost depistat având asupra sa un cuţit cu lama de 18 cm.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru nerespectarea dispoziţiilor Legii nr. 61/1991 Republicată.

Poliţiştii Secţiei 2 cercetează în stare de libertate pe G. Dumitru, de 40 de ani, din oraş Ovidiu, judeţul Constanţa, care în ziua de 11.10.2012 a fost depistat având în autoturism un topor, un cuţit cu lama de 12 cm şi o bâtă.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru nerespectarea dispoziţiilor Legii nr. 61/1991 Republicată.

Poliţiştii din Năvodari cercetează în stare de libertate pe S. Constantin, de 36 de ani, din Năvodari, care în ziua de 30.09.2012 a distrus un aparat de joc, din incinta unei unităţi comerciale, în valoare de 1.892 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru

ACTIVITATEA RUTIERĂ

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate 183 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 37.000 lei.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea a două accidente soldate cu victime.

La data de 11 octombrie a.c., ora 16.30, în municipiul Constanţa, D. Daniel, de 47 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe strada Egretei şi din cauza neasigurării la efectuarea manevrei de mers înapoi, a surprins şi accidentat uşor pe C. Maria, de 70 de ani, din Constanţa care s-a angajat în traversarea părţii carosabile prin loc neperimis şi fără să se asigure.

La data de 11 octombrie a.c., ora 22.00, în judeţul Constanţa, S. Alexandru, de 24 de ani, din Cernavodă, a condus un autoturism în localitatea Satu Nou, pe DN 22C şi ajungând la intersecţie cu strada Marului, din cauza nerespectării distanţei în mers, a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar în acceaşi direcţie de deplasare de S. Nelu, de 55 de ani, din Medgidia.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui S. Alexandru.

În ceea ce priveşte faptele antisociale, la nivelul Serviciului Rutier Constanţa au fost constatate trei infracţiuni la regimul circulaţiei.

La data de 11 octombrie a.c., ora 15.00, în municipiul Constanţa, a fost depistat C. Nelu, de 47 de ani, din Constanţa, conducand un autoturism pe strada Dunării, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,84mg/l alcool pur în aerul expirat şi fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

La data de 11 octombrie a.c., ora 15.10, în municipiul Constanţa, a fost depistat I. Marin Cătălin, de 46 de ani, din Constanţa, conducand un autoturism pe strada Caraiman, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 1,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 11 octombrie a.c., ora 22.10, în municipiul Constanţa, a fost depistat D. Ionuţ Mădălin, de 24 de ani, din Ialomiţa, conducând un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele suspecţilor au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii